objavljen natječaj

Prilika za vojnu karijeru: traži se 261 vojnik iz reda hrvatskog naroda

16.08.2018.
u 16:50

Potporučnik Martin Mlakić počeo je svoju karijeru u Oružanim snagama BiH kao vojnik 2013. godine. Zahvaljujući želji, ambiciji i rezultatima tijekom vojne karijere, pružila mu se prilika da pohađa i završi prestižnu Kraljevsku vojnu akademiju Sundhurst u Velikoj Britaniji, gdje je u klasi 2017/2018. godina proglašen za najboljeg međunarodnog kadeta, te mu je uručeno priznanje “mač sa posvetom”.

Priznanje je dobio u konkurenciji 29 međunarodnih studenata iz ukupno 19 zemalja širom svijeta, pri čemu je pokazao najbolje rezultate u edukaciji, obuci i tjelesnoj spremnosti. Svoj prvi profesionalni ugovor, kao časnik Oružanih snaga BiH, potporučnik Mlakić potpisao je u travnju 2018. godine.

Ministarstvo obrane BiH ohrabruje sve kandidate koji ispunjavaju uvjete oglasa koji je objavljen 16. kolovoza ove godine na web stranici Ministarstva obrane BiH, da se prijave i započnu vojnu karijeru u Oružanim snagama BiH. Ministarstvo obrane BiH pruža priliku za siguran posao, mogućnost obuke, edukacije i napredovanja, službu domovini i, između ostalog, pozitivno radno okruženje.

Kandidati mogu konkurirati na upražnjena formacijska mjesta u pješadiji, inžinjeriji, rodu veze, tehničkoj službi, prometnoj službi, intendantskoj, sanitetskoj i građevinskoj službi i to na lokacijama OS BiH u Livnu, Čapljini, Kiseljaku, Tuzli, Orašju, Banja Luci, Manjači, Derventi, Doboju, Sarajevu i Pazariću.

Ukupno se, na osnovu oglasa, popunjava 261 upražnjeno formacijsko mjesto, sa kandidatima iz reda hrvatskog naroda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?