Akcija SIPA-e

Prilikom uzimanja mita uhićen pomoćnik županijskog ministra

Mito, korupcija
Foto: Thinkstock
07.05.2015.
u 14:31

Imamovića su uhitili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH prilikom primopredaje dara u iznosu 10.000 KM, od ukupno 30.000 KM, koje je trebao uzeti od službenika poduzeća “Tuzla-kvarc” iz Tuzle

Pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanske županije Bahir Imamović uhićen je danas prilikom uzimanja mita, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Imamovića su uhitili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH prilikom primopredaje dara u iznosu 10.000 KM, od ukupno 30.000 KM, koje je trebao uzeti od službenika poduzeća “Tuzla-kvarc” iz Tuzle.

Osumnjičeni je tražio navedeni iznos da bi, kao pomoćnik ministra, zlorabio svoja ovlaštenja i proveo proceduru u kojoj bi poduzeću omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanske županije.

Imamović je u više navrata realizirao kontakte s predstavnikom poduzeća, od kojeg je tražio da podigne kredit u iznosu 30.000 KM i da mu novac, kako bi zauzvrat bila neometano realizirana procedura za dobijanje koncesije.

U priopćenju se navodi da ova akcija pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH u borbi protiv korupcije i koruptivnih krivičnih djela i predstavlja primjer dobro provedene i realizirane istrage u kojoj su prikupljeni detaljni i neoborivi dokazi o procesu traženja i predaje dara u svrhu zloporabe službenog položaja i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?