Izborni sabor HSP-a BiH

Primorac nakon dvanaest godina preuzeo vodstvo HSP-a

SONY DSC
13.12.2015.
u 07:00

Na 5. izbornom saboru HSP-a BiH izabrana su i četiri dopredsjednika - Berislav Elez, Željko Stipić, Lazo Raič i Viktor Kvesić

"S osobitim ponosom, odgovornošću i zadovoljstvom usudio sam se kandidirati za predsjednika HSP-a BiH. Sad kada sam vidio i dobio potporu svih naših podružnica u BiH, ali i ovo naše zajedništvo ovdje u Čapljini, iskreno poručujem kako sam najsretniji čovjek u BiH. Za mene je HSP bio političko djetinjstvo i tinejdžerstvo, a onda i politička mladost te, evo, sada i politička zrelost. Našu stranku ćemo zasigurno i sačuvati, ali i posebno ojačati te se slažem s ocjenom i predviđanjima da uskoro možemo postati i druga politička opcija unutar hrvatskog korpusa u BiH", poručio je u pozdravnom govoru Stanko Primorac Ćane, novoizabrani predsjednik HSP BiH.

Nakon 12 godina predsjedanja Zvonka Jurišića, na jučerašnjem 5. izbornom saboru HSP BiH, održanom u Čapljini, za novog je predsjednika izabran Stanko Primorac Ćane te dugo nakon završetka službenog dijela programa primao čestitke od ukupno 230 izaslanika iz svih podružnica HSP-a u BiH. Tako je HSP BiH dobio novog predsjednika koji je već u svom prvom istupu poručio kako je glavni cilj očuvanje pravaškog jedinstva i poruka svima u ovoj zemlji da se članovi HSP-a BiH ni pod koju cijenu neće odreći svojih pravaških načela i svoje stranke.

"Slikovito je to da je hercegovački ustanak podignut upravo ovdje u blizini Čapljine i Stoca te da su tadašnji Hrvati, unatoč nedostatku hrane i pića, ostali ustrajni u očuvanju svojih stavova i slobode. Poznato je kako je tada jednom od vođe ustanka poručeno kako nemaju nikakve izglede za borbu jer su imali hrane i pića samo za sedam dana. Tada je okupatorima poručeno kako će Hrvati ovoga kraja jesti hercegovačku zemlju i umrijeti od gladi, ali se neće predati i izdati svoje stavove i narod. E tako i mi sada ovdje poručujemo kako će članovi HSP-a BiH, ako treba, i umrijeti od gladi, ali neće posustati i izdati svoje pravaške ciljeve i svoju stranku", slikovit je bio novoizabrani predsjednik HSP BiH koji je u ovoj stranci punih 25 godina, tj. od samog njezina osnutka, i prošao je put od najniže organizacijske jedinice u svom selu, a, evo, sada je došao i do čelne dužnosti ove stranke.

Za predsjednika Glavnog stana HSP BiH na saboru je izabran Zvonko Jurišić koji je pri kraju svog obraćanja, kao sada već bivši predsjednik, u jednom trenutku i zaplakao kada je govorio o svemu što je sa svojim kolegama i članovima stranke prolazio u prethodnih dvanaest godina. Na 5. saboru HSP BiH izabrana su i četiri dopredsjednika (Berislav Elez, Željko Stipić, Lazo Raič i Viktor Kvesić), kao i glavni tajnik stranke te članovi Glavnog stana, Časnog suda i Nadzornog odbora. Saboru HSP BiH nazočila su i izaslanstva HSP Herceg Bosne, HSP dr. Ante Starčević Hrvatska, Hrvatskog pravaškog bloka BiH i HDZ-a 1990.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?