Prisjetili se poginulih

Pripadnici HVO-a na samom početku agresije stali na branik Sarajeva

hvo sarajevo
31.10.2015.
u 18:29

Izaslanstvo Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo danas je na Groblju „Sveti Josip“ položilo vijenac i zapalilo svijeće za poginule i preminule branitelje HVO-a Sarajevo i Hrvatske brigade „Kralj Tvrtko“, povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana. 

I tom prilikom je istaknuto kako su pripadnici HVO-a na samom početku agresije na Bosnu i Hercegovinu stali na branik Sarajeva, zajedno s ostalim postrojbama.

- Mi smo pripreme za obranu započeli još 1991. godine u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, koje je iniciralo osnivanje HVO Sarajevo, s ciljem očuvanja hrvatske opstojnosti u glavnom gradu BiH, ali i ideja multikonfesionalnosti, multikulturalnosti i multietničnosti. Mi i danas živimo i djelujemo u Sarajevu, glavnom gradu svih građana BiH, te nam je cilj i zadaća njegovati tradiciju suživota, mira i tolerancije. Iskreno se nadamo da ćemo  u Sarajevu jednog dana ipak imati spomenik našim poginulim braniteljima, kazao je Marinko Pejić, prvi ratni predsjednik i utemeljitelj HVO Sarajevo.

Predsjednik Udruge Vladimir Džakula istaknuo je da to ne bi bilo moguće bez žrtve onih koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja.

- Na ovaj način prisjećamo se svih poginulih branitelja koji su svoje živote dali za slobodu Sarajeva i BiH, kao i svih civilnih žrtava agresije na našu domovinu, kazala je Evica Morić, predstavnica obitelji poginulih branitelja u Udruzi organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, priopćeno je iz Pres-službe te udruge.

Ključne riječi
HVO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije