prava stvar

Prirodni pripravak od jabučnog octa, meda i češnjaka za jak imunitet

Shutterstock
11.11.2017.
u 07:52

Kako sam starija sve više tražim odgovore u prirodi kada je u pitanju fizičko i mentalno zdravlje. I sama sam zbog životnog tempa naprosto zanemarila sve što mi priroda obilato nudi ne tražeći ništa za uzvrat.

Kako prolazi vrijeme učim se osluškivati, gledati, mirisati i konzumirati sve te darove kojih ima još uvijek dovoljno za sve nas, piše dr. sc. Dubravka Šimunović za Ordinacija.hr

Tajna vitalnosti i dobrog zdravlja

Češnjak je poznat već dugo vremena u povijesti zbog svojih golemih zdravstvenih prednosti. Češnjak je bogat mineralima u tragovima kao što su željezo, bakar, selen, cink, sumpor i magnezij. Također je bogat esencijalnim vitaminima i aminokiselinama što dodatno uvećava njegovo značenje.

Znanstvenici su dokazali da češnjak smanjuje žudnju za hranom. Pojedinci skloni brzoj prehrani redovitim konzumiranjem češnjaka pokazuju manju potrebu za prženom prehranom.

Istraživanja pokazuju da redovito konzumiranje češnjaka ubrzava metabolizam što u konačnici doprinosi smanjivanju suvišnih kilograma. Češnjak je bogat spojem koji smanjuje kolesterol, smanjuje krvni tlak i smanjuje razinu inzulina u tijelu.

Antibakterijska i protuupalna svojstva

Češnjak je poznat još od antičkih vremena zbog njegovih svojstava oboljenja. Glavni je razlog taj što češnjak posjeduje antibakterijska i protuupalna svojstva te štiti tijelo od infekcija.

Kada kupujete češnjak prednost dajte domaćim proizvođačima, uvozni češnjak nikada ne može zamijeniti domaći, ekološki uzgoj.

Najveći problem s kojim se susreću konzumenti češnjaka je vrlo intenzivni miris. Teško ga je neutralizirati, razlog je enzim alicin koji ima jak miris te zbog svoje sumporne komponente zadržava se u organizmu 24 sata. Taj isti plin se apsorbira te putem krvotoka dolazi do pluća zbog čega ga izdišemo i kao takav isparava na sve strane. Rješenje se krije u prirodnoj limunadi, poslije svakog obroka čaša limunade djeluje kao neutralizator.

TAJNA RECEPTURA SAVRŠENOG IMUNITETA

Za tkoličinu za cijeli tjedan potrebno je:

1 šalica jabučnog prirodnog octa
1 šalica domaćeg meda
10 režnjeva češnjaka

Navedene sastojke izmiješajte u blenderu, stavite u staklenku i držite u hladnjaku. Svaki dan prije jutarnjeg obroka konzumirajte dvije čajne žličice. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?