Izmišljena afera

Pritisak na SIP zbog izračuna izaslanika za Dom naroda

06.04.2018.
u 11:00

Nedugo nakon što je iz Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) “procurilo” nekoliko prijedloga izračuna mandata za izbor izaslanika za Dom naroda, kojim se potpuno provodi presuda Ustavnoga suda BiH, bošnjačke stranke počele su oštru kampanju protiv svih članova te institucije. Slučajno ili ne, pojedini članovi su upravo u tome vremenu dobivali i prijetnje, ali i posredna upozorenja. Nakon toga je otvorena navodna afera vezana uz izgubljeni birački materijal od čak 35 tona, što je samo prirodni nastavak pritisaka na SIP kako bi ih se “zabavilo” navodnim istragama. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) nije zaprimila nalog Tužiteljstva BiH za postupanje u vezi s navodnim nestankom glasačkih listića iz Središnjeg izbornog povjerenstva.

SIPA ne vodi istragu

- Obavještavamo vas da Državna agencija za istrage i zaštitu nije zaprimila nalog Tužiteljstva za postupanje u vezi s navodnim nestankom glasačkih listića iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH - kratko su odgovorili iz SIPA-e. 
Iz SIP-a su jučer ponovno opovrgnuli navode kako je nestao izborni materijal iz prijašnjih godina...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?