Nakon sjednice

Pritisak na SIP zbog odluke o kaznama za nasilje u Stolcu

17.12.2016.
u 07:00

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo novu odluku o Stolcu kojom je naloženo skidanje s izbornih listi kandidata odgovornih za nasilje i prekid izbora, nisu prestali, nego su još dodatno aktualizirani pritisci na ovu instituciju. Naime, kako se doznaje, u SIP je stigao dopis predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića. U njemu je ultimativno stajalo da se u roku od 60 minuta od donošenja odluke, dostave svi pisani materijali vezani za novu odluku i način odlučivanja u ovome predmetu.

Izbori bez sankcija

Ovaj skandalozni zahtjev i očiti pokušaj miješanja u donošenje odluka SIP-a uslijedio je nakon što je samo dan prije nove odluke o Stolcu stigao dopis s adrese predstavnika jedne međunarodne administracije u kojemu se također tražilo da se donese odluka oko raspisivanja izbora u Stolcu neovisno o procesu protiv nasilnika u ovome gradu. Doznaje se kako bi se u ovome slučaju moglo pokušati dodatno manipulirati i stvarati pritisak preko institucija pravosuđa, no problem je u tome međutim što su sve odluke u SIP-u donošene i donose se u skladu sa zakonom i ovlastima koje ima Središnje izborno povjerenestvo BiH.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

JM
jezero-matica
14:53 17.12.2016.

Izvleda za poturice još nije prošlo vrijeme osmanlija,kadija te guži,kadija te sudi!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?