odluka suda

Pritvor Fikretu Abdiću produžen za dva mjeseca

BHRT
18.09.2020.
u 18:21

Na prijedlog Tužiteljstva Unsko-sanske županije, Županijski sud u Bihaću produžio je za dva mjeseca pritvor načelniku općine Velika Kladuša Fikretu Abdiću, priopćeno je danas iz Tužiteljstva.

Tužiteljstvo je na ročištu održanom u srijedu, 16. rujna tražilo da se Abdiću, prvoosumnjičenom u predmetu “Mreža”, pritvor produži za tri mjeseca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela zbog kojih se vodi istraga u ovom predmetu, kao i zbog postojanja pritvorskih razloga – okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega i posebnih okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni ponoviti kazneno djelo, prenosi BHRT. 

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva, Županijski sud u Bihaću je zaključio kako postoje navedeni pritvorski razlozi, ali i da se sve radnje dokazivanja koje je Tužiteljstvo u obvezi poduzeti za okončanje istrage i donošenje konačne tužiteljske odluke mogu poduzeti u roku od dva mjeseca.

Stoga je Sud osumnjičenom produžio pritvor za dva mjeseca.

Pritvor po rješenju Suda može trajati do 18. studenoga ili do nove odluke Suda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?