Infrastruktura

Pročistač otpadnih voda vrijedan 2,500.000 KM

Pročistač otpadnih voda
20.01.2016.
u 07:15

Pročistač otpadnih voda najveći je pojedinačni infrastrukturni projekt koji se provodi u Bosanskom Petrovcu, a s ciljem rješavanja pitanja zaokruživanja i potpunog uređenja kanalizacijskog sustava, kazao je općinski načelnik Zlatko Hujić na promidžbi tenderske dokumentacije zainteresiranim ponuđačima za izgradnju pročistača otpadnih voda u Bosanskom Petrovcu, vrijednog 2,500.000 konvertibilnih maraka. U protekle dvije godine zahvaljujući međunarodnoj potpori, kreditnim sredstvima iz EIB-a, grant sredstvima iz IPA fondova i grantu Fonda za okoliš FBiH, izgrađeno je više od sedamnaest kilometara kanalizacijske mreže. S pravom se ovaj mali grad može proglasiti gradilištem jer je samo u protekla dva mjeseca, kad se obnavljala mreža u središnjem dijelu grada, kanal kopalo osam bagera istodobno.

- Tijekom 2016. godine otpočet će radovi na postrojenju, a Općina je riješila sve imovinsko-pravne odnose. Sad se čeka samo dovršetak tenderskih procedura, kazao je načelnik Hujić koji je i osobno nazočio promidžbi tenderske dokumentacije. Sredstva za provedbu ovoga projekta osigurana su iz programa Europske komisije – WBIF, koji je orijentiran za potporu zapadnom Balkanu. Iz Europske komisije je obećano kako će posredstvom WBIF-a državama zapadnoga Balkana u idućih nekoliko godina biti stavljeno na raspolaganje milijardu eura za infrastrukturne investicije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?