Danima se govori o prodaji Bekijine imovine od Agencije za privatizaciju

Prodaja Bekije ima višestruko značenje za radnike i cijeli ZHŽ

'aukcija'
Foto: ''
14.07.2014.
u 11:53

Među imenima spominju se poznati poduzetnici iz Gruda, ali i iz čitave Hercegovine

Agencija za privatizaciju ZHŽ-a uspjela je odblokirati svoj račun i dovesti pred rješavanje jedan od najvećih privatizacijskih problema u ZHŽ-u, a to je imovina Bekije koja, kada se zbroji vrijednost svih predmeta, iznosi milijun i 797 tisuća maraka. I upravo će ta imovina, skladišta, poslovni prostori, benzinska crpka, zgrada, zemljište..., 23. srpnja ići u bubanj, a za dražbu zainteresirani se mogu prijaviti do 16. srpnja. U Općini Grude naglašavaju kako imovina Bekije isključivo služi za izmirenje obveza radnicima i ostalim vjerovnicima. S obzirom da je stvar javna, pozvani su svi koji žele raditi i imaju novac da daju svoju ponudu za prostore. Vjeruje se kako će interesa biti, no ne želi se ni o čemu špekulirati dok se sve ne završi.

Spominju se kafić, hotel...

Ipak, Gruđani naveliko govore o mogućim “velikim igračima” koji bi mogli ući u borbu za vrijedne prostore. Uz nekoliko grudskih poduzetnika kojima bi prostori mogli poslužiti da ojačaju postojeću, ili pak počnu stvarati novu poslovnu infrastrukturu, naš izvor blizak županijskim vlastima spominje i one iz ostalih općina Hercegovine, pa čak i iz susjedne Hrvatske. - Prostori se nalaze na atraktivnim lokacijama, a poznato je da je u Grudama gospodarska aktivnost jedna od najboljih u BiH i zato mnogi prepoznaju možebitnu vrijednost ovih objekata. Na najvrjednijim lokacijama spominje se izgradnja većeg trgovačkog centra u Grudama, pa sve do objekta koji bi poslužio za veću ugostiteljsku djelatnost, hotelijerstvo i slično. Također, pojedini proizvođači žele neke objekte za skladištenje vlastitih proizvoda tako da je mnogo toga u igri. Istina je da se spominju ponuđači iz cijele Hercegovine, ali i oni koji djeluju u Hrvatskoj, a što će biti epilog, najbolje ćemo vidjeti 23. srpnja - kazao je naš sugovornik naglasivši kako se radi o vrijednom projektu, višestruko važnom za radnike Bekije, općinu Grude, te za ZHŽ, i to u više segmenata. Podsjetimo, dražba će se održati 23. srpnja u 10 sati, u Dražbovnom centru Općinske vijećnice u Širokom Brijegu.

Od 30 do 590 tisuća KM

Na dražbi se prodaje imovina i to skladišta, poslovni prostori i zemljište trgovačkog poduzeća “Bekija”. Početne cijene za pojedine predmete na dražbi kreću se od 30 pa do 590 tisuća KM, a na dražbi se nalazi 9 predmeta. Pravo sudjelovanja stječe se popunjavanjem obrasca prijave i uplate depozita za svaki predmet za koji se želi nadmetati. Obrazac prijave može se dobiti u Agenciji za privatizaciju u ZHŽ-u.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?