Uspješan biznismen

Prodao auto i iz BiH otišao s 2500 eura, danas u Austriji ima tvrtku i milijune

storyeditor/2024-05-03/almir.jpg
06.05.2024.
u 15:28

Prijevoznička tvrtka Almira Džakulića iz Cazina, koji je i uspješan restaurator zahvaljujući završenoj akademiji, partner je sa svim kompanijama i logističkim špedicijama iz Salzburga i šire

Almir Džakulić je prije nepuna dva desetljeća iz rodnog Cazina otišao u Austriju. Danas je uspješan biznismen, vlasnik respektabilne prijevozničke tvrtke, čiji je godišnji promet po nekoliko milijuna eura, piše senzor.ba.

- U Cazinu sam prodao svoj auto za 2500 eura i sa suprugom i djetetom došao u Austriju. Od te pozicije do ugleda koji sada uživam prošao sam mnogo toga. Sjećam se da smo na početku spavali na podu, poslije sam se i razbolio, doživio i tešku ozljedu na radu, ali nikada nisam pomislio odustati. Danas uživam ugled o kojem sam nekada sanjao - počeo je svoju priču.

Naporan rad

Kako je napornim radom, trudom i uz mnoga odricanja postao to što jest, ukratko je opisao za senzor.ba.

- Kad sam došao, prvo sam s ocem radio građevinske poslove, ali su mi ambicije bile velike. Kroz rad sam shvatio da keramika koju postavljamo nije dobro plaćena koliko bih mogao zaraditi radeći na restauraciji te sam upisao akademiju i nastavio raditi da bih prehranio obitelj - objašnjava ovaj Cazinjanin.

Akademiju je uspješno završio i svladao tehnike restauracije te dobio prvi posao.

- Po završetku akademije dobio sam posao restaurirati stari hotel u Austriji. Obišao sam hotel i utvrdili smo da je star više od 1000 godina. Okupio sam tim i trebali smo početi raditi na restauraciji. Međutim, dogodio se nesretan slučaj kada je uslijed starosti greda hotela pukla, a ja sam ostao zatrpan. Ustanovili su mi teške ozljede i lomove, čak sam devet mjeseci bio hospitaliziran. Po izlasku iz bolnice socijala koju sam dobivao nije bila dovoljna za život i na svoju odgovornost od liječnika sam tražio da mi prekine bolovanje i preporuči najjače analgetike kako bih nastavio raditi. Tada sam našao posao u lageru i tu sam odlučio da će mi život ići u drugom smjeru - ukratko opisuje.

Radeći u lageru na istovaru i pretovaru robe, shvatio je da ne želi više raditi za druge te odlučuje otkupiti kamione i biti "sam svoj gazda". Tako je 2009. godine osnovao tvrtku ALFA. Transporte.

- Prva tri kamiona kupio sam na kredit. Sjećam se da prvu godinu nisam uspio zaraditi ništa, ali me to nije pokolebalo. Uslijed velike razine stresa i teškog posla završio sam u bolnici, gdje su mi preporučili hitnu operaciju želuca, koju sam odbio kako bih mogao disponirati utovare. Posao se poslije širio, zaposlio sam radnike, otplatio kredite te kupio nove kamione i opremu. U međuvremenu sam sa suprugom dobio još troje djece, kupio kuću i posvetio se administrativnom dijelu posla - ukratko jeza senzor.ba opisao svoj poslovni put.

Zadovoljstvo kupaca

Danas je ALFA Transporte partner sa svim kompanijama i logističkim špedicijama iz cijelog Salzburga i okoline i bavi se prijevozničkim rješenjima za njih diljem svijeta. Kombinacija transportne ekspertize s velikim voznim parkom u različitim težinskim klasama čini ALFA Transporte specijalistom za razvoj i primjenu individualnih rješenja za cestovni promet, a osnovni cilj im je maksimalno zadovoljstvo kupaca po najboljoj cijeni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?