PRIJAVLJEN ZA VIŠE DJELA

Prodavao tuđa vozila, šteta 400.000 kuna

06.05.2021.
u 14:11

Za više djela gospodarskog kriminala  u kojima je  pričinjena šteta od 400.000 kuna, prijavljen je 45-godišnjak. Zagrebačka policija   sumnjiči ga za prijevare u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja.   Kaznenom prijavom obuhvaćene su i dvije njegove tvrtke.

Sumnjiči ga se da je kao direktor i ovlaštena osoba  za zastupanje jedne tvrtke iz Zagreba lažno naveo da je  njegova tvrtka, vlasnik teretnog vozila te je 1. prosinca sklopio usmeni dogovor i pismeni ugovor o dugoročnom najmu vozila  s pravom vlasništva po otplati zadnje rate. Ugovor je sklopio  s drugom tvrtkom iako je znao  da ta tvrtka ne može postati vlasnik tog vozila.  Po tako sklopljenom ugovoru, spomenuta tvrtka je od 3. prosinca 2018. do 2. prosinca 2019. uplatila  na račun tvrtke 45-godišnjaka  149.503 kuna.

Novac primljen na račun  svoje tvrtke 45-godišnjak je  zadržao, dok je stvarni vlasnik vozila, trgovačko društvo koje je do tada uplatio za to vozilo 149.503 kune, tražilo povrat vozila, pa je početkom 2020.  vozilo vraćeno.  Sličnu stvar je 45-godišnjak napravio i 15.rujna 2020. s tim da je ovaj put ugovore o poslovnom najmu sklopio  za šest vozila.  Tim se ugovorom obvezao da će vozila nakon četiri mjeseca i otkupiti. No to nje napravio već  sva vozila prodao drugim kupcima, kojima je  dao krivotvorene račune, na temelju kojih su napravljeni prijenosi vlasništva. Novac dobiven od prodaje vozila zadržao je  za sebe, a ukupna je šteta  400.000 kuna. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?