večanost u Vitezu

Promoviran 161 diplomant i petnaest magistara Sveučilišta “Vitez”

14.06.2016.
u 11:00

Na prigodnoj svečanosti u Vitezu ovih je dana promoviran osmi naraštaj završenih diplomanata i magistara na sva četiri fakulteta Sveučilišta “Vitez” iz Viteza.

Praktična znanja

Diplome je primio stotinu šezdeset i jedan student završenog prvog ciklusa studija i petnaest studenata završenog drugog ciklusa studija na fakultetima Sveučilišta “Vitez”.

Diplome završenog dodiplomskog studija dobila su 24 uspješna studenta Fakulteta pravnih znanosti, 63 studenta Fakulteta poslovne ekonomije, 33 studenta Fakulteta zdravstvenih studija i 41 student Fakulteta informacijskih tehnologija.

Diplome završenog magistarskog studija primilo je troje studenata Fakulteta poslovne ekonomije, petero studenata Fakulteta informacijskih tehnologija, šestero studenata Fakulteta zdravstvenih studija i jedan student Fakulteta pravnih znanosti.

Čestitajući svim magistrima i diplomantima, rektor Sveučilišta “Vitez” prof. dr. Mirko Puljić podsjetio je kako nastavni planovi i programi, uz odgovarajući teoretski okvir, pružaju mogućnost stjecanja praktičnih znanja i pripremu studenata za uspješan razvoj profesionalne i akademske karijere, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inozemstvu, ističući, pri tome, kako je Sveučilište u svibnju ove godine, na 
temelju preporuke Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete Bosne i Hercegovine, od Ministarstva obrazovanja Srednjobosanske županije dobilo institucionalnu akreditaciju visokoškolske ustanove, čime su, naglašeno je i ovom prilikom, potvrđeni visoki standardi i kvaliteta rada Sveučilišta.

“Diplome fakulteta Sveučilišta “Vitez” priznate su u Njemačkoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Austriji, Portugalu, Sloveniji, Hrvatskoj…, što je potvrda i međunarodnog rejtinga našeg Sveučilišta, naglasio je rektor Sveučilišta “Vitez” prof. dr. Mirko Puljić.

U ovoj visokoškolskoj ustanovi školuju se mladi stručnjaci koji sa znanjima i vještinama stečenim na Sveučilištu “Vitez” zadovoljavaju najviše kriterije suvremenog tržišta rada diljem svijeta”.

Također, magistre i diplomante pozvao je da nastave studiranje na drugom odnosno trećem ciklusu studija, podsjećajući kako čin dodjele diplome ne znači prestanak učenja, nego potrebu kontinuiranog obrazovanja i napredovanja naglašavajući, uz to, i značaj sveučilišnog Centra za cjeloživotno učenje koje će im omogućiti pružanje novih i razvijanje postojećih znanja iz oblasti u kojoj su završili studij.

Ponosite se znanjem

Među brojnim gostima, na svečanosti dodjele diploma bila je i Katica Čerkez, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije.

Čestitajući svim diplomantima i magistrima, poručila je kako, unatoč njezinoj želji da oni ostanu ovdje, u slučaju da ovi mladi ljudi napuste Bosnu i Hercegovinu, mogu se ponositi znanjima stečenim na akreditiranim visokoškolskim ustanovama na ovim prostorima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?