Sveučilište u Mostaru

Promovirana 143 diplomanta Agronomskog fakulteta

BiH; 09.12.15. Mostar;Kosaca, Diplome ,Agronomija, Snimio:Stole Lasic
10.12.2015.
u 07:00

Prorektor Ivo Čolak čestitao je diplomantima na iznimnom uspjehu te poručio kako je to tek početak njihova puta

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Na svečanom činu promocije dodijeljene su 143 diplome završenim magistrima struke, diplomiranim inženjerima agronomije te prvostupnicima. Prorektor Ivo Čolak čestitao je diplomantima na iznimnom uspjehu te poručio kako je to tek početak njihova puta u životu.

- Današnji dan je kruna vašega rada, truda, učenja, neprospavanih noći, godina uz knjigu koje su koncentrirane u ovih nekoliko minuta kad ćete dobiti diplomu, ali to nije samo kraj vašega školovanja, to je kraj jednoga dijela života. Vaše odgovornosti i obveze neće biti iste, one se povećavaju. Znanje koje se ne nadograđuje je, primjerice, kao biljka koja se ne zalijeva. Zato "zalijevajte" svoje znanje i dalje, oplođavajte ga i razmnožavajte, kazao je Čolak.

- Ovo danas je kruna vaših nastojanja i odricanja na ljestvici formalnog obrazovanja. Budite samouvjereni i optimisti te promatrajte lijepe strane svijeta i života. Klonite se straha jer je mnogo više snova srušio strah nego neuspjeh. Pri tome ne zaboravite kako osnova vašeg rada treba biti etički kodeks struke, odnos prema ljudima, odnos prema prirodi i rodnoj grudi. Njegujte akademizam i poštujte ljudske vrijednosti. Etiku i moral ugradite u sve sfere vašeg djelovanja jer u vremenima u kojima živimo jedino na tim principima možemo opstati, kazala je dekanica Danijela Petrović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?