Pokazali podaci

Prosječna plaća u RS-u prvi put veća nego u FBiH

22.06.2020.
u 16:45

Ministar privrede i poduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da je, zahvaljujući primjeni Zakona o poticajima u gospodarstvu Republike Srpske, prvi put prosječna plaća u RS-u veća nego u Federaciji BiH, pišu Nezavisne novine. 

"Prema objavljenim statističkim podacima, prosječna plata u RS-u u travnju ove godine je iznosila 946 KM i za šest KM je veća nego u FBiH. Upravo primjena ovog zakona, koja je počela 1. srpnja prošle godine, uticala na ovaj rezultat. Još jednom pozivam gospodarstvenike da iskoriste mogućnosti ovog zakona i da 1. srpnja, kada počinje drugi obračunski period, apliciraju na ime povećanja plaća radnika u svojim gospodarskim društvima", rekao je Srni Petričević.

Prema njegovim riječima, na taj način poslodavci će imati zadovoljnog radnika u svom koletivu kkoji će biti produktivniji, a s druge strane kroz taj proces gospodarski subjekt će ostvariti veću dobit i korist.

Zakon o poticajima u gospodarstvu Republike Srpske uspostavio je okvir za dodjelu poticaja gospodarskim subjektima s ciljem povećanja konkurentnosti i produktivnosti gospodarstva u Republici Srpskoj.

Poticajna sredstva predviđena ovim zakonom dodjeljuju se gospodarskim subjektima po dva osnova - povećanja plaće radnika i podsticanja izravnih ulaganja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?