crkva Male Gospe

Proslavljena Gospa brze pomoći u Modriči

Foto: KT
1/3
08.01.2022.
u 20:25

Župnik Perić je prije mise pozdravio sve vjernike lijepim riječima, te posebno kazao kako je „upalio svijeće da se crkva zagrije, a dodatno ćemo se zagrijati žarkom pjesmom i molitvom“

U subotu, 8. siječnja kada Crkva slavi Gospu brze pomoći na svetoj misi u modričkoj crkvi Male Gospe vjernici župa Doborskog dekanata okupili su se kako bi zajedno molili i utjecali se Gospi u svojim potrebama.

Misno slavlje, u koncelebraciji šest svećenika među kojima su bili modrički župnik vlč. Anto Perić i v.d. dekana Doborskog dekanata odžački župnik preč. Ilija Orkić, predvodio je župnik u Donjoj Tramošnici fra Joso Oršolić.

Župnik Perić je prije mise pozdravio sve vjernike lijepim riječima, te posebno kazao kako je „upalio svijeće da se crkva zagrije, a dodatno ćemo se zagrijati žarkom pjesmom i molitvom“, piše Nedjelja.ba

Uz ostalo, fra Joso je kratko progovorio i o fra Lovri Milanoviću, mučeniku Bosanke Posavine, koji je ubijen 1807. vršeći svoje svećeničke dužnosti. Mjesto stradanja je u Turiću, gdje mu se i grob nalazi, a još ga slave i u župama Gornja i Donja Tramošnica kao mučenika na glasu svetosti.

Nakon misnog slavlja puk i svećenici, koji su prije mise bili na raspolaganju za ispovijed, sudjelovali su u euharistijskom klanjanju, a poslije su svima podijeljene misijske krunice, koje je darovao fra Joso.

Spomenimo kako je već dugogodišnja praksa da se svakog osmog u mjesecu vjernici ovog kraja – iz Modriče, Garevca, Pećnika, Tramošnice, Čardaka, Odžaka, Gornje Dubice, kao i poneki vjernik iz ostalih župa – okupe na molitvu Gospi brze pomoći. Za malu povratničku zajednicu u Modriči ovakvi su susreti osvježenje i ohrabrenje, kao i svim povratnicima u ovom kraju.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?