sigurnost u prometu

Prošle godine na bh. cestama smrtno stradalo 18 djece

prometna
ilustracija
15.10.2016.
u 17:57

Svake tri minute na cestama širom svijeta smrtno strada jedno dijete. Svake godine na cestama širom Europe smrtno strada više od 800 djece uzrasta do 15 godina, dok ih oko 100.000 bude teško ozlijeđeno

Uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije (FIA) Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) u ponedjeljak, 17. listopada 2016. godine započinje s realizacijom kampanje "Siguran put do škole" u okviru koje će promovirati i globalnu kampanju "#Stay Bright" - "Budi vidljiv" koja je dio UN Globalne kampanje "#Save kids lives".

Kampanja obuhvaća niz aktivnosti namjenjenih populaciji školske djece uzrasta od šest do deset godina, među kojima se nalaze kratka predavanja s prezentacijom i video spotovima o sigurnom kretanju u prometu, podjela informativno-edukativnih bojanki i reflektirajućih narukvica te radionica " Budi vidljiv" u okviru koje će djeca reflektirajućim trakama ukrašavati svoje ruksake, javlja Anadolija. 

Cilj kampanje je upoznati i obučiti što veći broj učenika i mladih pravilnom ponašanju u prometu s posebnim naglaskom na njihovu vidljivost.

"Svake tri minute na cestama širom svijeta smrtno strada jedno dijete. Svake godine na cestama širom Europe smrtno strada više od 800 djece uzrasta do 15 godina, dok ih oko 100.000 bude teško ozlijeđeno. Tijekom protekle godine u BiH smrtno je stradalo 18 djece, dok ih je oko 200 pretrpilo teške tjelesne ozljede", navodi se u priopćenju BiHAMK-a.

Iz BiHAMK-a podsjećaju da su djeca, bilo da su biciklisti ili pješaci, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?