mostar

Prostor ispred Kosače dobiva potpuno novi izgled

kosaca
FENA
30.03.2017.
u 09:53

Cijeli prostor ispred Kosače će dobiti potpuno novi izgled, a okončanje radova planirano je koncem travnja

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa suradnicima obišao je u srijedu poslijepodne gradilište ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, gdje se odvijaju radovi na uređenju partera, zelenih površine, pješačkih staza te fontane, kao i radovi na završetku spomenika hrvatskim braniteljima.

Predviđeno je da u sklopu rekonstrukcije budi zamijenjeni i oštećeni rubnjaci, a bit će uklonjen i dio platana koji su u vrlo lošem stanju, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Stručnjaci hortikulture izvršili su procjenu te je odlučeno da svi platani koji su zdravi ili izlječivi budu sačuvani, a ona stabla kojima je korijenje trulo bit će izvađena, kao i stabla koja ne mogu biti izliječena.

Zelenilo na parteru ispred Kosače bazirat će se na niskom zelenilu, zimzelenom i četinarskom, a bit će zasađene ukrasne trešnje i masline.

Zelene površine ostaju, uglavnom, na istim površinama, a zadržat će se i cvjetne površine oko spomenika, samo u drugom obliku.

Prostorom će prevladavati nisko zelenilo, kako ne bi zaklanjalo pogled na objekt Kosače i spomenik.

Bit će urađena i nova rasvjeta, koja će biti postavljena u zelenilu u grmovima, tako da će se time dobiti lijepi svjetlosni efekti. Također će biti urađen i novi sustav navodnjavanja zelenila.

Cijeli prostor ispred Kosače tako će dobiti potpuno novi izgled, a okončanje radova planirano je koncem travnja, prenosi Fena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?