Akcija u 110 zemalja svijeta, među njima i BiH

Provjeravali osobe i web-stranice zbog trgovine lijekovima

lijekovi
Foto: Ilustracija: Robert Anic/PIXSELL
15.06.2014.
u 09:50

Odjel za borbu protiv krivotvorenih medicinskih preparata i farmaceutskog kriminala proveo je akciju “Pangea VII”

Svako malo na površinu izađu nove afere s lijekovima u BiH. Nakon informacije da se provjeravaju stari lijekovi u ljekarnama u Sarajevskoj županiji i kako se priprema provjera na prostoru čitave BiH, ali i još 110 zemalja, ovih dana izvršena je i jedna od akcija u kojoj je sudjelovao INTERPOL.

Odjel za borbu protiv krivotvorenih medicinskih preparata i farmaceutskog kriminala pri glavnom tajništvu INTERPOL-a provela je akciju kodnog imena “Pangea VII”, a cilj operacije bilo je suzbijanje ilegalne prodaje lijekova preko interneta i prodaje na drugim mjestima za koje postoji sumnja da se koriste za ilegalnu prodaju neodobrenih i krivotvorenih lijekova i medicinskih preparata. Navedena akcija je istodobno provedena u 111 zemalja, pri čemu je zaplijenjeno 9,4 milijuna lažnih, potencijalno smrtonosnih lijekova, a otvoreno je više od 1235 istraga, uklonjeno 19 tisuća reklama za nezakonite lijekove i zatvoreno više od 10 600 internet-stranica za prodaju. Na području BiH, uz Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH koja je i koordinirala aktivnosti, izvršena je provjera web-stranica i identifikacija osoba za koja se sumnja da sudjeluju u izvršenju trgovine ilegalnih lijekova, kao i pojačana kontrola prijevoza putničkih, dostavnih i teretnih vozila. - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH zahvaljuje svim domaćim institucijama koje su sudjelovale u ovoj akciji, te doprinijele postizanju uspješnih rezultata - priopćeno je iz ove direkcije. Nije navedeno je li ijedna osoba uhićena u akciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije