Objavljen popis

Prvak BiH Široki nije pozvan u regionalnu ABA 2 ligu

02.09.2021.
u 18:46

Rukovodstvo regionalne košarkaške ABA 2 lige objavilo je popis od dvanaest klubova koji će sljedeće sezone igrati u tom, po snazi drugom, regionalnom natjecanju. Kako su kazali iz središnjice tog natjecanja, poziv su bazirali na temelju prošlogodišnjih rezultata u tom natjecanju. Također su objavili da će još dva kluba dobiti wild card koju će morati platiti 50.000 eura, piše Večernji list BiH. 

Iznenađenje za prvaka BiH

U redovima ovogodišnjih košarkaških prvaka Bosne i Hercegovine iznenađeni su takvom odlukom.

- Morat ćemo svakako sjesti i vidjet što ćemo i kako ćemo dalje. Mi smo s rosterom koji smo počeli slagati mislili biti ozbiljan igrač u regionalnoj ABA 2 ligi. Ono što smo dobili kao odgovor jest to da je u Bosni i Hercegovini neriješeno stanje što se tiče prvenstva i da su na popisu od dvanaest kluba za ABA 2 ligu Spars i Borac iz razloga što su oni prošle sezone bili bolje rangirani od Širokog u spomenutoj ligi.

Odluku klub još nije dobio službeno i napismeno, a ovo obrazloženje mi je telefonski kazao jedan od čelnika ABA lige - izjavio je predsjednik kluba s Pecare Igor Jelčić, dodavši da će Širokom biti ponuđena pozivnica odnosno tzv. wild card.

Čelništvo regionalne ABA 2 lige postupilo je suprotno dopisu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine u kojem jasno piše da je Široki prvak Bosne i Hercegovine te da će o statusima klubova koji nisu došli na završnicu prvenstva Bosne i Hercegovine na Pecaru odlučiti Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Konfuzija u bh. košarci

Znano je da se Upravni odbor KS Bosne i Hercegovine pokušavao nekoliko puta sastajati, ali bez kvoruma i važećih odluka, a što znači ni potvrditi odluku povjerenika natjecanja o izbacivanju Borca, Sparsa i Igokee iz prvenstva Bosne i Hercegovine. I dok se konfuzija u bh. košarci nastavlja, predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović odlučio se košarkaški aktivirati.

Nakon dugogodišnje NBA i karijere u poznatim europskim košarkaškim klubovima, Teletović će sada zaigrati u nižerazrednom klubu Turbini iz Jablanice, u kojem je i započeo svoju igračku karijeru. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?