potpisan ugovor

Prve isporuke plina u Rafineriju nafte Bosanski Brod u trećem tromjesečju 2020.

25.10.2019.
u 12:47

Ugovor između „Crodux Plina“ d.o.o. i kompanije „Plinacro“ d.o.o., koji je jučer potpisan u Zagrebu, u prisutnosti predstavnika uprave Rafinerije nafte Bosanski Brod, vezan je za otkup produktovoda na teritoriji Hrvatske, neophodnog za daljnju realizaciju projekta plinofikacije Rafinerije.

- Zaključenje ovog ugovora ima strateški značaj za uspješnu realizaciju projekta plinofikacije proizvodnog postrojenja u Brodu – priopćeno je iz “Optima grupe”.

U okviru realizacije navedenog projekta, također je izabran izvođač radova na ispitivanju produktovoda na teritoriji Republike Hrvatske. Izvršenje ovih radova očekuje se u studenom, a rezultati ispitivanja trebali bi dobiti dobiveni u prosincu 2019. godine. Vrše se i radovi na projektiranju priključnog mjesta na plinovodni sustav Republike Hrvatske, a trenutno je izrađen i prezentiran grafički dio projektne dokumentacije.

Usporedo s tim, u Rafineriji nafte Bosanski Brod završeni su projektni radovi na postavljanju interne plinovodne mreže u krugu Rafinerije. U završnoj fazi je dobivanje građevinske dozvole, a izabran je i izvođač građevinsko-montažnih radova, te se u krugu Rafinerije već obavljaju pripremni radovi.

Kao jedna od ključnih aktivnosti, ovaj tjedan je u krugu Rafinerije izvršeno ispitivanje cjevovodnog mosta između Republike Hrvatske i Rafinerije nafte Bosanski Brod, a do kraja listopada 2019. godine bit će dokumentirani rezultati ispitivanja.

U ovoj fazi, Kompanija može sa sigurnošću istaknutii visoku dinamiku realizacije projekta plinofikacije, kao i profesionalizam strana koje u njemu sudjeluju. Prve isporuke plina u Rafineriju nafte Bosanski Brod očekuju se u trećem tromjesečju 2020. godine.

Ukupan obim investicija u realizaciju projekta iznosi približno osam milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?