Rekordna brojka!

Prvi put od 2019. u Hrvatskoj više od milijun turista!

turizam more
29.07.2021.
u 10:44

Prvi puta ove sezone i prvi put od pretpandemijske i za turizam rekordne 2019. Hrvatska ugošćava više od milijun turista. Trenutno ih se, prema podacima eVisitora, u našoj zemlji odmara jedan milijun i šest tisuća, od čega stranaca 866.000, a najviše ih je u Istarskoj županiji, gdje su domaćini registrirali 273.000 gostiju. Najbrojniji su tradicionalno Nijemci, čiji broj je premašio 200.000, a slijede Slovenci, Poljaci, Austrijanci i Česi.  

- U Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista što je čak za 220.000 više nego li u isto vrijeme protekle godine. Ove brojke najbolja su potvrda kako su sve dosadašnje aktivnosti i priprema turističkog sektora za ovu godinu bile kvalitetne i da su to naši gosti prepoznali. Još uvijek smo u razdoblju s najvećim priljevom turista u godini te pozivam sve da i dalje ostanemo odgovorni, pridržavamo se epidemioloških mjera i preporuka te na taj način zaštitimo sebe i druge - poručuje ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?