RASIZAM

Prvi put u povijesti: Zbog 'lajka' kažnjen s 3.700 eura

01.06.2017.
u 13:00

Kessleru je izrečena zatvorska kazna jer je usporedio židovski ritual s metodama nacističkih klanja

Švicarski sud kaznio je borca za prava životinja Erwina Kesslera zbog 'nepodobnog lajka' kojeg je stisnuo na najpoznatijoj društvenoj mreži Facebook.

Osim što će platiti kaznu od 4.000 švicarskih franaka (približno 3.700 eura), Kessler će u povijest ući kao prva osoba koja je pravno kažnjena zbog 'lajka'.

Sud u Zurichu svoju je presudu donio zbog činjenice kako je Kessler neprekidno lajkao komentare treće strane koji su poticali rasizam i antisemitizam

. Ta treća strana nije sudjelovala u sudskom procesu, niti je optužena jer tužitelji tvrde kako je upravo Kessler svojim lajkovima dao podršku vrijednostima koji potiču rasnu mržnju.

Komentari su nastali 2015. godine, usred burne rasprave o veganskom uličnom festivalu gdje nije moglo biti usuglašeno koje udruge za prava životinja smiju prisustvati. 

Skoro dva desetljeća prije ovog incidenta, piše The Guardian, Kessleru je izrečena zatvorska kazna jer je usporedio židovski ritual s metodama nacističkih klanja. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?