Reforma školstva na bh. način

Prvi razredi srednjih škola u HNŽ-u najesen gotovo prazni, nekim školama prijeti kolaps

03.06.2017.
u 10:00

Zbog krajnje neorganiziranog uvođenja devetogodišnjeg sustava obrazovanja, a što je bilo rezultat pritiska međunarodnih mešetara, koje je pri tome dalo loše rezultate, predstojeće školske godine srednje škole u Hercegovačko-neretvanskoj županiji imat će jako velike probleme. To se odnosi na škole u kojima se nastava odvija po hrvatskom nastavnom planu i programu. Problem je nastao zbog toga što je prije osam godina uveden sustav devetogodišnjeg obrazovanja te su zajedno upisani posljednji razredi po osmogodišnjem i devetogodišnjem programu. Prošle godine završeni osnovnoškolci po osmogodišnjem programu upisali su prve razrede srednjih škola, dok se ove godine osmi razredi upisuju tek u deveti razred, a ne prvi srednje.

Tek za tri škole

Procjene zbog toga pokazuju kako će se u srednje škole od jeseni upisati tek nešto više od trećine potrebnog broja djece u odnosu na prijašnje godine. 
Prema tim informacijama, samo u Mostaru, u kojemu otpada polovina upisane djece u osnovne, ali i srednje škole, u školsku 2017./2018. godinu upisat će se oko 200 djece...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?