'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ'

Prvo je briljirao u Potjeri, sada je odnio 125 tisuća kuna, a zbog mudraca nije osvojio više!

04.06.2020.
u 21:46

Prvi natjecatelj večerašnje epizode kviza "Tko želi biti milijunaš?" bio je Zagrepčanin s Karlo Lugomer, a on je uspio zaraditi čak 125 tisuća kuna. Nan 13. pitanju za 250.000 kuna pomoć je zatražio od mudraca koji su ga nažalost naveli na netočan odgovor, a to je bila ujedno i prva greška koju je trio učinio otkad su zamijenili joker publiku. - Koja se dama prva spominje u pjesi "Mambo No. 5" Loua Bege? - upitao je Tarik mladića, a od ponuđenih odgovora bili su: Angela, Erica, Monica ili Tina. Premda je odgovor Angela, mudrac mu je rekao kako se radi o Erici te je on poslušao njegov savjet i nažalost kući odnijeo 125 tisuća kuna.

Karlovo ime poznato je svim kvizašima i obžavateljima "Potjere" , a neizbježno je i na pub kvizovima, jer je ovaj svestrani znalac prije pet godina je postao prava zvijezda nakon briljiranja u Potjeri. Tada je kao 22-godišnjak uzeo višu ponudu od 90.000 kuna koju mu je ponudila lovkinja Morana Zibar, a istu je obranio bez ijedne pogreške. Jednom prilikom ga je čak i vrsni kvizaš Dean Kotiga pohvalio na Twitteru i opisao kao "budućnost hrvatskog kvizaštva". Inače, Karlo je autor triju romana te je zbog njih postao najmlađi hrvatski književnik. Knjige "Škvadra iz 5.b", “Plava avantura” i “Ispod ploče” napisao između svoje 10. i 14. godine, a glavni uzor mu je bio Ivan Kušan. Nakon gimnazije i preddiplomskog studija geografije na PMF-u nove izazove potražio je u Londonu na jednom od najboljih svjetskih sveučilišta University College London (UCL) gdje je diplomirao geoprostornu analizu te doktorirao geografiju na temu korištenja novih tehnologija u lokacijskoj analizi i analizi prostornog kretanja ljudi u gradovima za potrebe planiranja trgovina. – U ljeto 2010., kao član prvog hrvatskog tima koji je sudjelovao na Svjetskoj geografskoj olimpijadi, otputovao sam na Tajvan i osvojio brončanu medalju – rekao nam je prošle godine ovaj izuzetan mladić kojem je geografija ipak veća ljubav od kvizova, ali se nakon života u Londonu osvrnuo i na kviz scenu u Hrvatskoj.

- Naglasio bih da je hrvatska kvizaška scena znatno uznapredovala posljednjih deset godina te kako je zbog redovitih individualnih i ekipnih natjecanja i truda oko promocije kviza definitivno nadmašila englesku scenu kako prema organizaciji tako i prema kvaliteti kvizova. Tijekom svog izbivanja iz Hrvatske, dobio sam priliku sastavljati pitanja za neka domaća pa i međunarodna natjecanja i to mi je postao jedan poprilično izazovan i zanimljiv hobi – zaključio je Karlo Lugomer. U nastavku večerašnje epizode kviza, mudraci su se još jednom ogriješili na račun sudbine natjecateljice Anite Marušić i to na pitanju vezano uz poznatu izjavu "Izaberi život, Izaberi posao. Izaberi karijeru. Izaberi obitelj" iz filma "Trainspotting". Mudraci su Aniti rekli da se radi o filmu "Klub boraca", ali to nije bio točan odgovor te je Anita otišla kući sa samo tisuću kuna.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?