Lovrinović i Sarajlić u Srbiji

Put ka Europskoj uniji nema alternativu za sve zemlje u regiji

srbija bih
09.03.2016.
u 20:17

Vučić je naglasio značaj unapređenja bilateralnih i multilateralnih odnosa zemalja zapadnog Balkana

Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i član izaslanstva Asim Sarajlić, koji borave u dvodnevnom radnom posjetu Republici Srbiji, razgovarali su danas u Beogradu s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem, ministrom obrane Zoranom Đorđevićem i ministarkom bez portfelja zaduženoj za europske integracije u Vladi Srbije Jadrankom Joksimović.

Tijekom razgovora, u kojem su sudjelovali i članovi Komiteta za civilnu dimenziju sigurnosti i Potkomiteta za demokratsko upravljanje PSNATO-a, kao i članovi izaslanstva Crne Gore i Gruzije u PSNATO, razmijenjena su mišljenja i informacije o političkoj i ekonomskoj situaciji u regiji zapadnog Balkana te o dostignutom stupnju europskih i euroatlantskih integracija zemalja regije. 

Ističući da put ka Europskoj uniji (EU) nema alternativu za sve zemlje u regiji, kao i to da će svaka od zemalja regije biti u prilici da odluči koji obim suradnje i integracija će imati s NATO-om, Vučić je naglasio značaj unapređenja bilateralnih i multilateralnih odnosa zemalja zapadnog Balkana.

Posebno se osvrnuo na važnost očuvanja dobrosusjedskih odnosa s BiH na bazi poštivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, što je, kako je rekao, jedan od njegovih glavnih političkih prioriteta. Vučić je ohrabrio dužnosnike BiH da nastave da ubrzavaju europski put te naglasio da insistira na stalnom unapređenju ekonomskih odnosa s BiH.

Članovi bh. izaslanstva u nastavku posjete susrest će se s ministrom unutarnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem, a sutra će, kako je najavljeno, obići i kamp za migrante te o izazovima migrantske krize razgovarati i s ministrom za rad, zapošljavanje, braniteljska i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandrom Vulinom, priopćeno je iz PSBiH.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?