Od 1. siječnja

Računi za plin jeftiniji za 15 posto

plin
06.01.2016.
u 15:20

Cijena može pasti i na 450 KM. Ali, sada želimo da od 1. siječnja građani plaćaju račune za plin po cijeni nižoj za 15 posto, kaže Džindić

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić održao je jučer u Vladi FBiH s čelnicima "Sarajevogasa", "BH-Gasa" i "Toplana Sarajevo" sastanak na kojem je zatražio da cijena plina domaćinstvima od 1. siječnja ove godine bude snižena za 15 posto.

Džindić je od Uprave "BH-Gasa" zatražio da cijena plina s dosadašnjih 640 KM za 1.000 metara kubnih iznosi 550 maraka, doznaje Dnevni avaz.

Džindić je prije 20 dana tražio, a Nadzorni odbor "BH-Gasa" i odobrio, nižu cijenu plina za deset posto. No, ministar tvrdi da cijena, prema svim pokazateljima do kojih je došao, mora biti znatno niža, zbog čega je zatražio da ona iznosi 550 maraka.

Ovaj zahtjev ima za cilj da se velikom broju korisnika omogući povoljnija cijena plina, s obzirom na to da je grijna sezona u punom jeku, da su računi godinama bili previsoki, a Uprava "BH-Gasa" nije činila ništa da ih snizi.

- Cijena može pasti i na 450 KM. Ali, sada želimo da od 1. siječnja ove godine građani plaćaju račune za plin po cijeni nižoj za 15 posto. To je moj zahtjev od kojeg ne odustajem. U petak će Vlada FBiH imenovati novi NO, koji će na prvoj narednoj sjednici dati suglasnost na ovu odluku, a Vlada FBiH će je i potvrditi. To je završena stvar, rekao je Džindić.

Pojasnio je da i dalje postoji otpor Uprave "BH-Gasa" prema ovom zahtjevu, ali ističe da je zahtjev za sniženje realan i moguć.

- Oni traže da cijena bude snižena sa 640 na 600, ali moj je zahtjev da cijena mora biti niža. Imam podršku Vlade i već od 1. siječnja građani će plaćati jeftiniji plin, u to nema sumnje, rekao je Džindić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije