Nesavjesni vozač projurio je čak 203 kilometra na sat

Radar u bh. gradu zabilježio novi neslavni rekord: Prekoračena brzina za čak 123 km/h

14.09.2022.
u 09:48

Nesavjesni vozač projurio je čak 203 kilometra na sat 

Stacionarni radari za osam mjeseci ove godine snimili su više od 97.000 prekršaja, a najveće prekoračenje brzine evidentirano je u Nemanjinoj ulici u Laktašima, gdje je pri ograničenju od 80 nesavjesni vozač projurio čak 203 kilometra na sat.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova RS, drugi neslavni rekord zabilježen je u Kamičanima kod Prijedora, gdje je vozač na putu, na kojem je također ograničenje 80, kazaljku “zakucao” na 193 kilometra na sat.

- Od siječnja do kraja kolovoza za počinjene prekršaje evidentirane stacionarnim radarskim sustavom izdana su ukupno 97.182 prekršajna naloga i podneseno 25 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka - naveli su iz MUP-a za “Glas”.

Dodali su da su trenutno u funkciji stacionarni radari u okviru novog sustava u Banjoj Luci, Laktašima, Prnjavoru, Prijedoru, Novom Gradu, Kostajnici, Oštroj Luci, Kozarskoj Dubici, Kotor Varošu, Kneževu, Čelincu, Trebinju, Gacku, Nevesinju, Ljubinju i Bileći. Iz MUP-a su naveli da je u tijeku uspostavljanje stacionarnih radara i u drugim lokalnim zajednicama, a plan je da ih bude postavljeno oko stotinu.

Dodali su da su postavljeni na lokacijama koje su prema analizama bile mjesta najčešćih prometnih  nesreća u određenoj lokalnoj zajednici.

- Osnovna funkcija ovih stacionarnih radara, odnosno crnih stubova sa svjetloodbojnom trakom jes prevencija, to jest da vozači kretanje prilagode zakonskim propisima - istaknuli su iz MUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije