crveni križ ljubuški

Rade u dvije smjene kako bi donijeli hranu i lijekove starijima, djeci...

01.04.2020.
u 23:00

Crveni križ Ljubuški danima je angažiran na pomoći tamošnjem stanovništvu, posebno starijima i potrebitima u uvjetima zabrana kretanja te posebnih režima zbog pandemije koronavirusa. “Radimo od 8 do 18 sati u dvije smjene. Na raspolaganje su nam stavljena dva vozila pomoću kojih dvije skupine volontera svakodnevno obilaze osobe iznad 65 godina koje su u potrebi i opskrbljuju ih hranom, lijekovima, odnosno onim što im je potrebno”, kazao je za Večernji list BiH predsjednik Crvenog križa Ljubuški Viktor Grbavac.

Volontiranje i pomoć

Kaže kako imaju po desetak intervencija dnevno te napominje kako se svi oni koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći mogu obratiti na 039/831-274. Na pitanje imaju li problema s pronalaskom volontera, Grbavac kaže kako je među nama jako puno humanih ljudi, što se pokazalo baš na ovom primjeru. Posljednjih dana Crvenom križu Ljubuški javilo se jako mnogo pojedinaca, navijačkih skupina, udruga koje žele volontirati.

“U prvom tjednu naših izvanrednih aktivnosti županijski Crveni križ stavio je u funkciju 10 volontera koji koordiniraju među gradovima i općinama u ZHŽ-u te po pet volontera u svaku općinu, tako da na razini županije ima 30 volontera koji s pet vozila obilaze stanovništvo. Ako bude potrebe, gradske i općinske organizacije aktivirat će i veći broj”, objašnjava Grbavac, naglašavajući kako se javio i određen broj naših iseljenika, kao i domaćih gospodarstvenika koji žele pomoći donacijama jer počinje i velika akcija Crvenog križa Ljubuški u kojoj će se dijeliti paketi s hranom i higijenskim potrepštinama. Ova akcija realizira se s predstavnicima mjesnih zajednica i Centra za socijalni rad. Svojim donacijama pomoći ovu akciju, ali i iduće, budući da će posljedice pandemije koronevirusa na stanovništvo očito biti jako velike, mogu svi koji žele.

Dezinfekcija ustanova

“Krizni stožer ZHŽ-a donio je odluku da Crveni križ formira poseban podračun za prikupljanje donacija za pomoć potrebitima u vrijeme pandemije koronavirusa i to ćemo učiniti ovoga tjedna kako bismo omogućili onima koji žele financijski pomoći najpotrebitijima da to i učine.

“Naše malo nekome je puno”, zaključio je Grbavac. Inače, osim navedenih aktivnosti, volonteri Crvenog križa Ljubuški ovih dana radili su i na dezinfekciji ustanova na području Grada Ljubuškog, u sklopu čega su u 10 ustanova i 30 pravnih subjekata podijelili sredstva i podloške za dezinfekciju obuće. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?