Ministarstvo obrane BiH

Radi se na otklanjanju nedostataka iz izvješća revizora

MOBiH
21.04.2016.
u 17:29

Predsjedateljica Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ljilja Zovko, zamjenik predsjedateljice Sifet Podžić i članica Povjerenstva Zdenka Džambas posjetili su danas Ministarstvo obrane BiH (MOBiH).

Oni su s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš razmijenili mišljenja o unapređenju poslovanja i otklanjanju nedostataka sadržanih u revizorskom financijskom izvješću iz 2014. godine, u kome je Ministarstvo dobilo mišljenje s rezervom sa skretanjem pozornosti.

Po riječima Pendeš, Ministarstvo je donijelo Plan za otklanjanje utvrđenih nedostataka u Izvješću revizije za 2014. godinu, u kojem su jasno definirane aktivnosti, nositelji aktivnosti i rokovi za njihovu realizaciju. Kako je pojasnila, iz Plana je vidljivo da Ministarstvo poduzima određene aktivnosti na realizaciji preporuka, ali i da sve preporuke nisu u nadležnosti ove institucije već je potrebna suradnja i drugih tijela, prvenstveno ministarstava s razine države i vlada entiteta.

Predstavnici Ministarstva informirali su članove Povjerenstva i o tome da je izrađen Akcijski plan za provedbu preporuka iz revizije učinka o temi "Smještaj djelatnih vojnih osoba u Ministarstvu obrane“, te poručili da će o daljnjim aktivnostima u svezi s ovim pitanjem blagovremeno izvjestiti Povjerenstvo za financije i proračun.

Također, članovi Povjerenstva razgovarali su danas i s ravnateljem Agencije za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Edimom Nesimijem o unapređenju poslovanja i otklanjanju nedostataka sadržanih u revizorskom financijskom izvješću iz 2014. godine.

S obzirom na to da je i IDDEEA u 2014. godini od Ureda za reviziju dobila mišljenje s rezervom sa skretanjem pozornosti, na sastanaku je naglašeno da posebnu pozornost treba posvetiti ispunjenju preporuka koje se tiču postupka nabave obrazaca putnih isprava, kao i nedovoljno efikasnom sustavu javnih nabava koji, kako je rečeno, može utjecati na transparentnost postupka nabave službenih vozila.

Ravnatelj IDDEEA-e upoznao je članove Povjerenstva da su neke od preporuka Ureda za reviziju institucija BiH realizirane, ali i da se kontinuirano provode aktivnosti s ciljem otklanjanja nedostataka koji su iskazani kroz preporuke Ureda u revizorskim financijskim izvješćima za 2014. godinu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije