izbjegavajte ovo

Radite li ove 4 stvari, prijevremene bore vam ne ginu

bore
Thinkstock
24.03.2017.
u 19:34

Iako s godinama nećete moći izbjeći te dosadne crte na licu, možete učiniti nekoliko stvari kako ih ne biste dobili prije vremena

Kada bismo mogli birati, zauvijek bi bili mladi. No, nažalost, to nije moguće, kao ni izbjegavanje bora, kojih se užasava baš svaka žena. Iako s godinama nećete moći izbjeći te dosadne crte na licu, možete učiniti nekoliko stvari kako ih ne biste dobili prije vremena.

Možete što kvalitetnije jesti, piti puno tekućine, redovito vježbati, baš uvijek skidati šminku prije spavanja i pravilno njegovati kožu, ali i izbjegavati ove 4 neobične navike, koje dovode do prijevremenog stvaranja bora, piše Index.hr. 

Prva je spavanje u položaju fetusa. Iako su neka istraživanja otkrilo kako u njoj spavaju inteligentni ljudi, ona nije nipošto dobra za vašu kožu lica. Najbolja je opcija svakako spavanje na leđima, jer pritom ne "gužvate" lice.

Druga je ispijanje pića na slamku, jer vam se tako u području usana formiraju nepoželjne linije, odnosno bore.

Treće je korištenje pametnih telefona. Čim ga naslonite na uho te vam on počne dodirivati obraze, sjetite se gdje je on sve bio i kada ste ga zadnji put očistili. Također, prečesta upotreba telefona i laptopa, dovodi do škiljenja, zbog čega vam bore oko očiju ne ginu prije vremena. Znamo da se ne možete odreći svojih pametnih uređaja, no odvojite svakodnevno dovoljno vremena bez njih.

Kao četvrta stvar na popis našla se topla kupka, koja tako godi nakon napornog radnog dana, no izuzetno je štetna za kožu te pogoduje borama, jer bilo kakva visoka temperatura isušuje kožu i izaziva sitne bore.

Po kojim ste točkama vi krivi?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?