Nikolić i Radmanović o razvaljivanju države

Radmanović: "Mirno razvaliti BiH", Nikolić: "Ne očekujte pomoć"

radmanikol
Foto: BHRT
10.08.2014.
u 09:28

Nakon susreta s njemačkom kancelarkom Merkel Radmanović i Nikolić imali zanimljiv razgovor

Što smo bliže općim izborima u BiH to su sve glasnije priče o mogućem raspadu BiH, odvajanju Republike Srpske, te brojnim drugim scenarijima koji su mogući za ovu državu. Ovakve poruke uglavnom stižu iz Banje Luke i tamošnjih političkih lidera. Ipak, nakon intervjua predsjednika Demokratske fronte i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u Dnevnom avazu, postavlja se pitanje koliko su srpski političari zaista za odvajanje od BiH, te koliko u toj priči ima “folklora”.

Naime, Komšić je u spomenutom intervjuu prepričao razgovor srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u Dubrovniku nakon razgovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Nakon razgovora upriličen je ručak na kojem se, prema Komšićevim riječima, nastavilo diskutirati o temama sa sastanka. - Razgovaralo se i dalje o regiji, stanju u pojedinim zemljama itd. U jednom trenutku Tomislav Nikolić se okrenuo Nebojši Radmanoviću i upitao ga: “Kako vi, bre, Nebojša, mislite da je moguće razvaliti Bosnu i Hercegovinu? To je jednostavno nemoguće! Sve vam pokazuje da se to ne može dogoditi! Vi se ne možete razići! Svaki takav pokušaj samo vodi u rat”. Radmanović mu je odgovorio kako misli da je moguć mirni razlaz, kao u slučaju Češke i Slovačke, na što mu je Nikolić odgovorio da od njega ne očekuje pomoć u tome – prepričao je Komšić razgovor predsjednika Srbije i srpskog člana Predsjedništva BiH u Dubrovniku.

- Svjestan sam da će ovakav razgovor mnogima u BiH izgledati gotovo nevjerojatno. Ali je istinit, dogodio se – dodao je Komšić i poručio kako je ovo samo jedan od primjera da i zemlje regije razmišljaju o mogućem raspadu BiH te zaključio kako više nikome nije do toga nego se samo traži ekonomska zajednička priča i popravljanje stanja u gospodarstvu u svim regijama države. Tomislav Nikolić je inače od ranije poznat po svojim radikalnim stavovima, ali njegove izjave zadnjih nekoliko godina pokazuju veliki odmak od politike koju je ranije zagovarao. U svakom slučaju, sigurno je da nećemo trebati puno čekati na odgovor političara iz Republike Srpske, odnosno, potvrdu ili demanti aktera ove priče koju je bh. javnosti prvi put prezentirao Željko Komšić. Očekuje se kako će se do kraja predizborne kampanje iznijeti još niz drugih detalja iz razgovora bh. političara koji do sada nisu bili dostupni javnosti i medijima.

Komentara 2

CO
cope
05:26 11.08.2014.

Vi ste Srbi pokusali da razvalite BiH 1992 zajedno sa tkz.JNA I svim cetnickim jedinicama I dobrovoljcima I niste uspjeli,a sada ne vjerujem da bi bilo milosti ni prema kome tko bi to pokusao.

DU
Deleted user
07:50 11.08.2014.

I taj toboze razgovor izmedju Radmanovica i Tome Grobara je prepricao nitko drugi nego "vertikala" istine i pravde gosp Komsic (nadimak: Sejdo B...), koji za narod (Hrvate) kojeg kobajagi predstavlja drzi kao do lanjaskog snijega. Komsic je obicni smutljivac kojemm je jedino stalo do unitarne bosnjacke BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije