objavljen dokument

Ra­dna skupina for­mi­ra­na bez znanja RS

10.09.2015.
u 06:30

Goj­ko Va­sić, ravnatelj po­li­ci­je RS-a, optužio je Dra­ga­na Me­kti­ća da je radnu skupinu osnovao bez znanja srpske strane

 

Mi­nis­tar­stvo sigurnosti BiH do­ni­je­lo je odluku o ime­no­va­nju ra­dne skupine za pri­pre­mu na­crta za­ko­na o iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o zašti­ti taj­nih po­da­ta­ka 1. rujna ove go­di­ne, i to bez pred­sta­vni­ka MUP-a RS, sto­ji u do­ku­men­tu ko­ji su objavile "Ne­za­vi­sne novine".

U ovom dokumentu sto­ji kako ra­dnu skupinu či­ne po­mo­ćnik mi­nis­tra u Odjelu za za­šti­tu taj­nih po­da­ta­ka u Mi­nis­tar­stvu sigurnosti BiH Ma­te Mi­le­tić kao predsjedatelj, dok su čla­no­vi šef Odjela za pro­pi­se, do­zvo­le i in­dus­trij­sku si­gur­nost u Mi­nis­tar­stvu sigurnosti BiH Mu­nib Isa­ko­vić, stručni sa­vje­tnik za KOP u Mi­nis­tar­stvu sigurnosti BiH Ni­had Ka­me­njaš, te šef Od­sje­ka za PfP i NA­TO u Mi­nis­tar­stvu sigurnosti BiH Mo­mir Bra­jić. Čla­no­vi ra­dne skupine su i pred­sta­vnik Oba­vje­štaj­no-sigurnosne agen­ci­je BiH Sa­kib Vu­ko­vić i vi­ša in­spe­ktorica - istražiteljica iz Agen­ci­je za is­tra­ge i zašti­tu BiH Ve­sna Ste­va­no­vić.

Goj­ko Va­sić, ravnatelj po­li­ci­je RS, u po­ne­dje­ljak je op­tu­žio Dra­ga­na Me­kti­ća, mi­nis­tra sigurnosti BiH, da je for­mi­rao ovu ra­dnu skupinu po­tpu­no is­klju­ču­jući pred­sta­vni­ke iz RS, što je Me­ktić odlučno ne­gi­rao. Mi­nis­tar sigurnosti, na­ime, tvrdio je da je ta skupina for­mi­ra­na da­vno, pri­je go­di­nu i pol do dvi­je.

U ovom do­ku­men­tu sto­ji da je skupina for­mi­ra­na 1. rujna, a do­ku­ment je po­tpi­sao Me­ktić osobno.

Me­ktić je ju­čer na­kon sje­dni­ce Vi­jeća mi­nis­ta­ra BiH re­kao kako je na­crt spo­ra­zu­ma o su­ra­dnji BiH s EURO­POL-om pri­hvaćen, te da će u kon­takt-skupinu, ko­ja će bi­ti za­du­že­na za raz­mje­nu in­for­ma­ci­ja, bi­ti uklju­če­ni, uz Mi­nis­tar­stvo sigurnosti BiH, i pred­sta­vni­ci svih po­li­cij­skih agen­ci­ja u BiH.

Me­ktić je ko­men­tirao da je ovaj do­ku­ment kao ta­kav usvo­jen, iako se on ne sla­že s tim da 20 lju­di bu­de za­po­sle­no na mjes­tu gdje tjedno sti­gnu dvi­je do tri in­for­ma­ci­je jer se na taj na­čin ne­po­tre­bno tro­ši proračunski no­vac, prenijele su Nezavisne novine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?