prosvjedi

Radnici Aluminija spremni raditi bez plaće mjesec dana ako Vlada FBiH riješi opskrbu strujom

Braco Selimović
09.07.2019.
u 12:55

"Spremni smo raditi mjesec dana bez plaća ako nam se ponudi rješenje", rekao je za Večernji list generalni direktor Aluminija Dražen Pandža koji se zajedno s radnicima nalazi na magistrali M-17 pokušavajući privući pozornost Vlade FBiH da pronađe rješenje za spas posrnulog giganta. Sa sendvičom u ruci naslonjen na cisternu s gorivom koja je zaustavljena zajedno s drugim vozilima u stalnoj je komunikaciji s radnicima koji ne žele priznati poraz i gašenje. No, vremena je sve manje a toga je svjestan kao i član uprav Boris Vican koji objašnjava da su doslovno posljednji minuti u pitanju jer Elektroprijenos BiH do 14.00 sati mora izvijestiti Nadzorni operater sustava (NOS) kako je Aluminij pronašao novog oprskrbljivača. Potpuno su zbunjujuće i najave kako je izvanredna sjednica Vlade Federacije BiH u petak na kojoj bi se razgovaralo o spasu i privatizaciji Aluminija.

"Mi jednostavno nemamo struje i mi se gasimo. Narančasta smjesa u ćelijama će se noćas pretvoriti u beton i nakon toga nema ničega. Nema Aluminija", rekao je jedan od radnika. 

Radnicima su se na blokadi prometnice obratili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg ističući kako čine sve da bi pokušali pomoći kompaniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije