Podaci ZZO otkrivaju

Radnici u HNŽ-u nisu na poslu bili 51.653 dana, bolovanja najviše koristile trudnice

02.04.2017.
u 07:00

U proteklom razdoblju djelatnici Službe kontrole ZZO-a Mostar nastavili su aktivno kontrolirati otvaranje i način vođenja bolovanja te raditi na kontrolama prakse propisivanja i izdavanja izvješća o privremenoj spriječenosti za rad (tj. doznaka) do 42 dana i više. Cilj je bio racionalizirati otvaranje i vođenje bolovanja te na taj način ostvariti uštede na sredstvima koja se koriste za ovu namjenu.

Službeni podaci

Podaci Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2016. godinu otkrivaju kako je ukupan broj bolovanja smanjen za osam posto u odnosu na godinu ranije. Vidljivo je i smanjenje ukupnih troškova po refundiranim doznakama, koje iznosi 13 posto, odnosno 161.424 KM. Povećanje broja doznaka zabilježeno je u DZ Jablanica za 10 posto i DZ Stari grad u Mostaru za 21 posto, dok se povećanje troška za refundiranje bolovanja u DZ Ravno zbog malog broja doznaka ne može uzeti kao relevantno.

Također je potrebno istaknuti kako je ukupan broj doznaka u promatranom razdoblju u odnosu na prvih devet mjeseci 2016. godine porastao za 29 posto, međutim, ukupan iznos refundiranih sredstava u 2016. u odnosu na 2015. godinu i dalje ostaje manji za 13 posto, što predstavlja dobar pokazatelj u racionalizaciji financijskih sredstava u tekućoj godini. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?