Ministar sigurnosti bih

Radončić: Gordani Tadić i njezinoj obitelji upućene prijetnje smrću, tražio sam im pojačanje zaštite

01.06.2020.
u 13:39

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas je potvrdio novinarima da su glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić i njezina obitelj dobili prijetnje smrću.

"Zato sam danas nervozan. Sinoć sam odmah zvao direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića i tražio da pojača zaštitu tužiteljici Tadić i njezinoj obitelji. Tražio sam informacije i od direktora OSA-e i nadam se da ću ih danas dobiti. Poziv političara na linč bilo koje osobe iz pravosuđa je nešto što ja potpuno odbacujem", kazao je Radončić.

Kazao je da "ne možemo živjeti u zemlji gdje možete bez sankcija prijetiti glavnoj tužiteljici, a to se radilo i sucima u prvom i drugom postupku mog slučaja".

Govoreći o procesuiranju premijera Fadila Novalića i drugih u aferi "Respiratori", kazao je da su "obrana i Tužiteljstvo dvije ravnopravne strane pred sudom i to ne treba komentirati".

"Prvi sam rekao da treba dozvoliti premijeru da se brani sa slobode, znajući koliko pritvaranje može zakomplicirati situaciju u Vladi FBiH. S druge strane, nedopustivo je ako netko misli da jedan eklatantan kriminal, gdje je netko pokrao i uništio 10,5 milijuna KM pomoći, i to su radile nekompetentne osobe i firme, gdje oprema ne samo da je pogrešna nego i opasna po građane, da se taj netko treba izvući na osnovi političke bitke, odnosno da je istraživanje korupcije udar na jedan narod", kazao je Radončić.

Poručio je da korupcija mora biti istražena i da neće biti u Ministarstvu sigurnosti ako će ovdje pobijediti tendencije koje će ohrabrivati kriminal.

"I to sustavno, koji je opasan za svaku zemlju na način da to pretvaramo kao zaštitu nacionalnih interesa. Sve treba istražiti, svaki kriminal koji se dogodio u najemotivnijem trenutku, tijekom pandemije", kazao je Radončić.

Radončić i veleposlanik Poljske u BiH Jaroslav Lindberg danas su u Sarajevu dočekali drugi dio poljske pomoći za borbu protiv epidemije koronavirusa koja se sastoji od 100.000 kirurških maski, te 10.000 litri sredstva za dezinfekciju.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

FI
fifmar
16:15 01.06.2020.

U građanskoj BiH zakoni važeći samo za ne sve građane ovisno o stranačkoj pripadnosti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?