pandemija koronavirusa

Radončić: Ne želim licitirati s brojem mrtvih, ali će brojke biti velike

Radončić
31.03.2020.
u 08:10

"Ovisi koliko će radnici i zdravstveni sustav imati snage da se suoče s time. Moramo ohrabriti ljude, ne smijem licitirati ali znam da će brojke biti velike", rekao je za N1 kao odgovor na pitanje o procjeni posljedica zbog pandemije, šef Koordinacijskog tijela BiH Fahrudin Radončić.

"Ne želim licitirati s brojem mrtvih, želim reći da Koordinacijsko tijelo i Krizni stožer FBiH pod hitno trebaju preuzeti epidemiolozi, medicinski eksperti koji bi mogli odgovarati na ovu vrstu pitanja. Prošlo je vrijeme kada su u Kriznim stožerima bili političari, sada je na redu medicinska struke", kazao je Radončić.

Na upit procjene mrtvih nije želio puno toga reći. 

"Ne smijem potvrditi, niti negirati. Vjerujte, vidjet ćemo ovisi koliko će radnici i zdravstveni sustav imati snage suočiti se s time. Moramo ohrabriti ljude, ne smijem licitirati, ali znam da će brojke biti velike", rekao je Radončić. 

Poručio je kako korona virus u BiH nije došao preko zračne luke. .

"Nama korona nije došla preko zračne luke, morali smo primiti naše građane i ja na tome inzistiram. Imate ljude koji žive u inozemstvu i boje se da će umrijeti tamo. Mi po Ustavu nemamo pravo zatvoriti granice za naše građane. Ja sam samoinicijativno zlouporabio svoje ovlasti i zabranio ulazak iz Italije i Kine. Ta je mjera bila povjesno važna i netko tko bude analizirao ovu sitaciju će vidjeti koliko je ta odluka bila važna. Ali mi nemamo pravo zaustaviti naše građane koji prođu karantenu i ostalo", ističe i dodaje:

"BiH nije u situaciji da za svakog građanina može poslati zrakoplov u ovako teškoj ekonomskoj situaciji. Ova djeca su evakuirana na prijedlog ministarstva vanjskih poslova. Gospođa Turković je to tražila, Vijeće ministara podržalo. Kretanja su limitirana", kazao je i dodao kako svaki državljanin koji unatoč limitima u kretanju kroz Europu ipak dođe na granicu, dužan je pregledati se i primiti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?