"Propagandistička priča"

Radončić: SBB ne zanima ulazak u Vladu Federacije BiH

08.06.2020.
u 09:40

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić prokomentirao je najave da bi SBB sa SDP-om i HDZ-om mogao formirati vlast u Federaciji BiH. Radončić ističe da njegovu stranku ne zanima ulazak u Vladu FBiH.

"Ovih dana, ničim izazvani s naše strane, pojedinci bez ikakvog povoda (osim ako možda ne žele skretanje pažnje javnosti s afere 'Respiratori'), javno saopćavaju insinuacije i šalju poruke SDP-u i SBB-u da ove dvije stranke ne treba da prave koalicionu većinu s HDZ-om u tobožnjem preuzimanju Vlade FBiH. Pa, valjda se i mi iz SBB-a tu nešto pitamo. Znači, nismo i nećemo biti dio te nerealne i propagandističke priče", kazao je Radončić.

Istaknuo je da je SBB već napustio državni nivo vlasti, te da su stranci SDA uredno i principijelno vratili Ministarstvo sigurnosti BiH.

"Nema razloga da se drugačije ponašamo na entitetskom nivou. Još preciznije, uopće nas ne zanima da budemo u novoj Vladi FBiH. Kao što nas ne zanimaju ni imaginarni strahovi vrha SDA ili sve grublje podvale paraobavještajnih centara SBB-u. Naše je precizno političko stajalište da novu vlast na nivou Federacije BiH, treba činiti SDA s DF-om i Bijedićevim i drugim 'preletačima'. Tu je i nezaobilazni 30-godišnji strateški partner SDA - HDZ", rekao je Radončić.

Navodi da oni zajednički imaju sasvim dovoljan broj zastupničkih ruku da imenuju novu Vladu FBiH i formiraju entitetsku vlast po vertikali.

"Mi ih pozivamo da to što prije učine i, nakon dvije godine kašnjenja, napokon implementiraju izborne rezultate iz 2018. godine", poručio je Radončić putem društvenih mreža.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?