Štićenici maturanti

Radost pokazali pljeskom svojim odgajateljima i profesorima

22.06.2017.
u 08:00

Ovih dana maturalne zabave obilježavaju kraj još jedne nastavne godine u svim školama diljem BiH. Ipak izdvajamo jednu od stotina zabava u kojima učenici završavaju jedno poglavlje svojega života i na određeni način ulaze u svijet veće odgovornosti i ozbiljnosti što se uvijek nažalost ne vezuje uz svijet odraslih.

Radi se o maturalnoj zabavi djece Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli. Odavno je ta ustanova položila ispit humanosti i potvrđene profesionalnosti u prihvatu, odgoju i obrazovanju djece s različitim poteškoćama u razvoju.

Ovog puta podigli su letvicu više, okupili su najveći broj svojih štićenika, njihovih roditelja, prijatelja i građana na veliku maturalnu zabavu budućih kuhara i tekstilaca koji su završili trogodišnje školovanje. Smijeh, radost i pljesak, pratio je svaku teško izgovorenu riječ ili pak korak, uz brojne sadržaje odlične višesatne maturalne zabave. Kao odlični pedagozi, profesori te škole nisu izdvajali baš nikoga, svaki je maturant ponio neku od titula jer nije nedostajalo najljepših osmjeha, najljepših frizura, miss i mistera haljine i odjela i tako redom. Ipak mi ćemo izdvojiti učenika generacije Smaju Butkovića koji je tijekom svojeg školovanja pomagao svim učenicima. Dugotrajan pljesak od svih štićenika i roditelja bila mu je, kazao nam je, najveća nagrada. Dvije su titule stigle i do Posavske županije, točnije Oštre Luke. Zvonimir Topić proglašen je misterom maturalne zabave, a Mario Kopić je dobio nagradu za najelegantnije odijelo. Umjesto uštogljenog ozračja protokolarne dodjele diploma, iako ni to nije izostalo, kroz susret s ravnateljem Damirom Muratovićem, imali su pjesmu uživo, čak dva benda kao dar škole i jednog roditelja, ali i otvoreni mikrofon za sve koji su se željeli okušati kao pjevači. Profesionalni kadar Zavoda brine o svakom koraku svojih štićenika, ne samo fizičkom, već i u svladavanju “stepenica” školovanja po posebnom nastavnom programu. Djeci su svakako olakšali put odrastanja kroz trogodišnje školovanje i uspješno ih pripremili, ponekad za njih, okrutni svijet odraslih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije