na Mali Uskrs

Radost u Briješću: Dvije sestre primili prvu pričest i krizmu

Foto: KT
1/4
28.04.2019.
u 14:24

Dvije rođene sestre Sara i Ivona Sekulić primili su prvu pričest, odnosno svetu krizmu na Mali Uskrs, 28. travnja, u sarajevskoj župi Sv. Leopolda Mandića u Briješću.

Kao delegat vrhbosanskog nadbiskupa, sakrament svete potvrde podijelio je mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije BiH, piše Nedjelja.ba.

U nazočnosti rodbine, gostiju i članova župne zajednice koju predvodi vlč. Josip Vajdner, urednik Katoličkog tjednika, dobrodošlicu krizmatelju izrazila je krizmanica Ivona. Uz ostalo rekla je kako je ova župa najmanja i najbrdovitija u Sarajevu i ove godine obilježava 35. obljetnicu svoga postojanja te danas broji 244 člana.

„Ja pripadam generaciji koja je rođena početkom ovoga stoljeća i, na sreću, nismo zapamtili nesretni rat koji se 1990-ih odvijao u Bosni i Hercegovini, ali možemo osjetiti njegove posljedice. Mnogi zbog toga odlučuju napustiti ovu našu zemlju. Stoga nam je i u ovom vremenu također jako potrebna vjera koju ćemo živjeti svaki dan. U ovome je to gradu možda i zahtjevnije jer odrastamo kao vjernička manjina u odnosu na naše susjede koji drugačije vjeruju“, rekla je krizmanica u pozdravu.

Nakon evanđelja i predstavljanja kandidatice za krizmu, mons. Tomašević je u homiliji povezao nekoliko događaja koje opća Crkva na ovu nedjelju obilježava – Mali Uskrs, Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskog milosrđa, te sakramente prve pričesti i krizme kojima se raduje ova župa.

Spomenuo je kako dobro poznaje ovu vjerničku zajednicu jer je kao tajnik nadbiskupa Vinka kard. Puljića ovdje dolazio i u ratu.

Dotičući se svetopisamskih čitanja ukazao je kako Uskrsli Isus nekoliko puta ohrabruje svoje učenike riječima „Ne bojte se!“

„I nama danas Isus poručuje, bez obzira koliko mali bili i neznatni u očima svijeta: 'Ne bojte se!' Zbog toga se trebamo radovati i sve čvršće uzdati u Isusa kako bismo imali snage izboriti se sa svim nedaćama koje život donosi“, poručio je mons. Ivo te krizmanicu i prvopričesnicu potaknuo da žive ono što su na vjeronauku naučili i budu odvažni članovi svoje župne zajednice.

Nakon obreda svete krizme koju je primila Ivona, župnik Vajdner je u misi pričestio njezinu sestru Saru koja je na kraju izrekla zahvalu mons. Tomaševiću, roditeljima Draženu i Zorici rođ. Ilić te cijeloj župi.

Ova radostan događaj nakon euharistijskoga slavlja nastavljen je u župnoj dvorani, a potom i kod kuće obitelji Sekulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije