ostavka

Raguž podnio ostavku, Cvitanović predložen za v.d. predsjednika

martin raguž
Foto: VL FOTO
23.12.2015.
u 10:47

Martin Raguž dao je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a 1990. ,a za v.d. predsjednika devedesetke predložen je tajnik stranke Ilija Cvitanović. Kako se navodi u službenom priopćenju Raguž je sinoć podnio neopozivu ostavku, koju je kolegij HDZ-a 1990 na sjednici, održanoj u Mostaru prihvatio. Razlog podnošenja ostavke Martina Raguža je njegovo zdravstveno stanje. Naime, kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih stranci Raguž bi u sljedećem periodu trebao biti podvrgnut većem broju operativnih zahvata zbog problema sa kralježnicom. U službenom priopćenju HDZ-a 1990 se navodi kako će Martin Raguž, sukladno zdravstvenom stanju, sudjelovati u stranačkim procesima, kroz HDZ 1990 i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Sukladno Statutu HDZ-a 1990, središnji odbor HDZ-a 1990 će imenovati vršitelja dužnosti predsjednika HDZ-a 1990 do održavanja izbornog Sabora, koji se sukladno statutarnim odredbama treba održati u sljedećih 12 mjeseci", stoji u službenom priopćenju ove stranke. Nadalje se navodi kako će sjednica Središnjeg odbora, na kojoj će biti izabran v.d. predsjednik HDZ-a 1990, biti održana u prvoj polovici siječnja 2016. godine. "Kolegij HDZ-a 1990 je jednoglasno predložio Iliju Cvitanovića, dosadašnjeg glavnog tajnika, za poziciju v.d. Predsjednika", priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Sam Raguž javnosti se obratio otvorenim pismom u kojem navodi kako je zbog složenog zdravstvenog stanja i imperativa njegova žurnog rješavanja, primoran povući se sa pozicije predsjednika HDZ-a 1990. "Obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990, kao i kroz sve prethodne dužnosti u mom dugogodišnjem javnom djelovanju, uvijek sam davao sebe u punom smislu te riječi. Zdravstveno stanje mi više ne omogućava takav pristup, stoga, iz osjećaja pune odgovornosti prema vođenju stranke u punom kapacitetu, odlučio sam se na ovaj korak. No i dalje ću, sukladno svojim mogućnostima, sudjelovati u stranačkim procesima i kao izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Koristim prigodu kako bih se zahvalio na potpori koju sam imao obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990; obitelji, suradnicima, članovima, simpatizerima, glasačima, kao i sveukupnoj javnosti", navodi se u pismu Martina Raguža. " Bez obzira na formalne pozicije koje sam obnašao, uvijek sam bio i biću vođen idejom „Ovo je naša zemlja“; Zemlja svih nas. Uredimo je po mjeri svih njenih naroda i građana. Podvucimo crtu pod ratove, međusobne podjele i okrenimo se ka izgradnji europske Bosne i Hercegovine. U ozračju nadolazećeg blagdana, želim iskreno čestitati Božić svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti i svima vama poželjeti sretnu i uspješnu 2016. godinu", nastavio je Raguž. Podsjetimo, Županijski odbor HDZ 1990. Zapadnohercegovačke županije je prošlog tjedna održao sjednicu na kojoj je tražena upravo ostavka Martina Raguža, a zbog "opće neaktivnosti i stranačkog nerada". 

Tražili su da izvještajni sabor stranke bude izborni, te da se održava u Mostaru. Također, među svojim zahtjevima naveli su i želju za profiliranje stranke kao jasno izražene Hrvatske demokršćanske opcije. Inače, uz Božu Ljubića, Raguž je jedan od osnivača HDZ 1990. Na četvrtom saboru stranke koji se održao u srpnju 2013. Raguž je na mjesto predsjednika HDZ-a 1990 naslijedio Božu Ljubića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije