Na 43. međunarodnom sajmu

Rakija Viljamovka dobila zlatnu medalju na Gradačačkom sajmu

sajam
26.08.2016.
u 09:47

Na 43. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije, koji se ovih dana održava u Gradačcu, jučer su dodijeljene medalje za kvalitet proizvoda. Stručni žiri kojim je predsjedavao Predrag  Vukosavljević sa Poljoprivrednog fakulteta Zemun dodijelio je i tri posebna priznanja za kvalitet ocijenjenih rakija, likera i jakih alkoholnih pića.

Veliku zlatnu medalju sajma (Rakija sajma), dobila je rakija Viljamovka (Rare&Pure), Boutique Destilery Nadarević iz Tuzle. Pored ovog priznanja, Nadarević je na stručnom ocjenjivanju uzoraka koje je pod okriljem Sajma vršeno u Poljoprivrednom gazdinstvu i destileriji “Krušik”, dobio još tri Zlatne medalje za svoje rakije i to za Viljamovku, Šljivovicu i Staru šljivovicu, dok je Grapa Žilavka osvojila srebreno odličje.

Vlasnik Boutique Destilery, Fikret Nadarević je istakao da su nagrade samo potvrda onoga što oni rade već godinama, a to je da prave moderne rakije ili rakije novog doba. Iza njih je desetogodišnje iskustvo i vrhunsko poznavanje vina, koje su pretočili u proizvodnju rakija, što je novina na ovim prostorima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije