SUĐENJE U BIJELJINI

Ramza Karajčić ispričala kako je ubila majku: Otimale smo se oko sjekire

18.09.2021.
u 18:04

Tog jutra me tjerala iz kuće i iznenada je uzela sjekiru, dalje se ničega ne sjećam, kazala je Karajčić

U Okružnom sudu Bijeljina nastavljeno je suđenje Ramzi Karajčić (63) iz Kozluka kod Zvornika, a koju optužnica tereti za surovo ubojstvo majke Namke Hokić (83), koje se dogodilo 25. kolovoza 2020. godine u obiteljskoj kući u Kozluku.

Na osmom nastavku glavnog pretresa, u svojstvu svjedoka, saslušana je optužena Ramza Karajčić.

Na pitanje branioca optužene, odvjetnika Dušana Marjanovića gdje je živjela nakon prve izdržane zatvorske kazne, optužena Karajčić je plačnim glasom izjavila kako je živjela u kući s majkom, kako se nisu dobro slagale te kako ju je majka često napadala, maltretirala i ponižavala.

- Govorila mi je da sam njena sluškinja i izbjeglica. Psovala me, vrijeđala. Sklanjala sam joj se s očiju, sakupljala sam drva po čitav dan, prala, ribala, služila je. Ona je nosila štap. Znala me istjerati iz kuće, zamahnuti i udariti štapom po glavi. Često sam se zatvarala u sobu i plakala - ispričala je Karajčić.

Branilac ju je upitao sjeća li se tog kobnog dana, a optužena je odgovorila da je majka i tog jutra vikala na nju i govorila joj da ide iz njene kuće.

- Tog jutra ona je otišla negdje, a kada se vratila, opet me napala, govoreći mi da izađem iz kuće, da tu više neću živjeti. Uzela je sjekiru, koja je bila iza vrata moje sobe, a ja sam skočila s poda, gdje sam sjedila. Otimale smo se oko sjekire i od tog trenutka više se ničega ne sjećam - ispričala je optužena Ramza Karajčić.

Na pitanje tužiteljice Sanje Bošković koliko je njena majka tada imala godina, ona nije znala odgovoriti, rekavši da ne zna ni čitati ni pisati.

Suđenje se nastavlja 5. listopada, kada će svoj nalaz iznijeti vještak neuropsihijatar Ratko Kovačević.

Sutkinja Milena Zorić upitala je optuženu zašto je u sobi držala sjekiru, a ona je rekla da su i ona i majka držale sjekire u prostorijama, jer su se plašile da ih neko može napasti.

- Pitala sam se često zašto me majka tako mrzi. Plakala sam i šutjela. Kad se to desilo, otišla sam u policiju i rekla da sam se pobila s majkom. Kad su mi rekli da je ubijena, počela sam plakati - izjavila je Karajčić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije