SARAJEVO

Raspoloživo općinsko zemljište dati za sadnju

21.04.2020.
u 19:00

Sve je više poziva s različitih strana da građani iskoriste obradive površine. Mnogi su se odazvali ovom pozivu, čak i oni koji se do sada nisu bavili poljoprivredom. Ovo će, izvjesno je, dovesti do povećanja domaće proizvodnje. Općina Novi Grad poduzela je niz aktivnosti kojima prevenira širenje koronavirusa, a u svih 28 mjesnih zajednica formirala je timove povjerenika koji predano rade pomažući onima kojima je pomoć nužna i ratnim vojnim invalidima.

Predsjednik Stožera civilne zaštite te općine Taib Delalić na online konferenciji za medije kazao je da su od početka uvođenja mjera bili spremni pružiti podršku u materijalno-tehničkim sredstvima za domove zdravlja, policiju, Gerontološki centar, Crveni križ, Merhamet. Iz svojih zaliha podijelili su maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, postavili su trijažni šator i kontejner ispred domova zdravlja Otoka i Saraj Polje, kao i u Gerontološki centar, a jedan šator su donirali i Reumal centru u Fojnici. Podijeljeno je 60 kompleta zaštitih odijela Domu zdravlja Novi Grad, a dezinfekcija javnih površina radi se kontinuirano u 28 mjesnih zajednica. Dezinficiraju se ulazi u zgrade, ulice… Podsjetio je da je na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća usvojen rebalans proračuna iz kojeg je izdvojeno tri milijuna KM za provođenje mjera Kriznog stožera civilne zaštite FBiH i Sarajevske županije. Više od milijun KM stavljeno je na raspolaganje za materijalno-tehničku podršku, 500.000 KM za kupnju hrane za socijalno-ugrožene građane i jedan milijun KM za pomoć poljoprivrednicima. Sve raspoloživo općinsko zemljište bit će dodijeljeno onima koji žele nešto zasijati. Na natječaj se javilo 230 osoba koje su iskazale želju baviti se poljoprivredom. - Mi ćemo više od 70 duluma zemlje staviti njima na raspolaganje, a pomoći ćemo im i u stručno-tehničkoj pomoći i sadnom materijalu – naglasio je Delalić. Također, smatra da i poljoprivrednim radnicima treba dopustiti kretanje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?