Mostar

Rasprava o nacrtu zakona o razvojnom planiranju FBiH

razvoj
24.01.2016.
u 07:00

Javna rasprava o nacrtu zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH bit će održana u Mostaru u četvrtak, 28.  siječnja 2016. Javna rasprava ima za cilj sudjelovanje ukupne javnosti (predstavnika institucija vlasti, NVO i zainteresiranih subjekata i građana) na području ZHŽ­a i HNŽ-a. 

Ovu javnu raspravu, u skladu sa zaključcima Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta FBiH, u ime Vlade FBiH provodi Federalno ministarstvo pravosuđa. Tehničku potporu Federalnom ministarstvu pravosuđa pružaju USAID. Projekt jačanja institucija vlasti i procesa u BiH (USAID SGIP) i Projekt integriranog lokalnograzvoja (ILDP), zajednička su inicijativa Vlade Švicarske i UNDP­a u BiH.

Ovim zakonom se uređuju ciljevi i načela razvojnog planiranja i upravljanja razvojem FBiH, županija i jedinica lokalne samouprave, vrste strateških dokumenata, vrste dokumenata nužnih u postupku provedbe strateških dokumenata, tijela odgovorna za razvojno planiranje i upravljanje razvojem, proces razvojnog planiranja i upravljanja razvojem u Federaciji, programiranje, monitoring, evaluacija i izvještavanje o provedbi strateških dokumenata, financiranje provedbe strateških dokumenata i nadzor nad primjenom ovog zakona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?