30 godina mature bivših učenika Gimnazije u Bihaću generacije 1991./1992.

Rat ih rastavio, a sad došli sa svih strana i okupili se u rodnom gradu

29.06.2022.
u 16:24

Bivši maturanti bihaćke Gimnazije koji su svoje školovanje okončali 1991./1992. godine, pred početak Domovinskog rata i agresije na tadašnji Okrug Bihać i BiH, obilježili su 30 godina, piše Večernji list BiH. Premda su mnogi udaljeni od svog rodnog grada, vratili su mu se na trenutak doputovavši iz brojnih europskih država u kojima danas žive i rade. Uspomene su još svježe. Bilo ih je tada oko 150 u pet odjela, a danas, nakon 30 godina, okupilo ih se znatno manje na prozivci u školskoj učionici koju su, umjesto njihovih razrednika, obavile profesorice Fatima Nikolić, Aida Sadiković-Kerstner i Slobodanka Ruždijić. Uspješna je to generacija izrasla u jednako uspješne ekonomiste, liječnike, sveučilišne profesore, novinare... Aktualni ravnatelj Gimnazije u Bihaću Jasmin Hodžić jedan je od bivših maturanata škole. Bivša maturantica te generacije je i novinarka Anita Ibradžić.

- Mnogo je nas upravo iz ove generacije u novinarstvu. Preko noći smo morali odrasti, našli se u vihoru rata jer smo školske 1991./1992. godine bili maturanti. U cvijetu mladosti bili smo na rubu egzistencije i u najtežem ratu. Drago mi je da smo se nakon 30 godina uspjeli okupiti - kaže Anita.

Predrag Popović na 30. obljetnicu mature došao je iz Stare Pazove u Srbiji. - Moje srce je doista puno. To su nezaboravni dani ispunjeni srećom i radošću gdje su svi imali razumijevanja jedni za druge - kazao je Predrag. Sanela Ilijazagić doputovala je čak iz Bruxellesa. - Nedostaje mi riječi, ali ovo je divan trenutak. Ne mogu vam to opisati - kaže bivša gimnazijalka Sanela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije