Mladi i kupovina stana

Rata kredita u BiH za stan od 55 m2 veća od prosječne plaće

04.12.2016.
u 09:00

Istina je da mama kuha najbolje na svijetu, pravi najbolje kolače, kuća je uvijek besprijekorno čista i pospremljena. No je li majčina briga pravi razlog zašto se danas mladi sve teže osamostaljuju i sve teže odlaze od kuće, pa i kada zasnuju obitelj ostaju živjeti u zajedničkom kućanstvu? Nažalost, nije, njihovi su roditelji mnogo lakše pronašli posao i riješili stambeni problem, a u svojim dvadesetima već su imali i po dvoje djece... Mladež danas ostaje kod kuće godinama nakon završetka školovanja pa i kada već zasnuju radni odnos i vlastitu obitelj, ponajviše zbog nemogućnosti da sebi priušte nekoliko kvadrata vlastitog stambenog prostora.

Kupci ogorčeni

Četvorni metar novog stana tijekom 2016. građani Bosne i Hercegovine prosječno su plaćali 1462 marke, pokazali su podaci Agencije za statistiku BiH. Iznos od 1462 marke za četvorni metar stana u Hercegovini zvuči nevjerojatno budući da se cijene stanova u Mostaru kreću od 2100 do 2300 maraka.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?