PRELAZE NA HLADNI POGON

Ravnatelj KBC-a Split: Nikada nismo imali toliko teških bolesnika. Dvije su trudnice na intenzivnoj

03.11.2021.
u 15:45

Možemo samo očekivati daljnje ubrzano povećanje bolesnika, a osobito onih koji će morati biti liječeni na respiratoru, kazao je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović

UHrvatskoj su u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljele 4573 osobe, a od posljedica zaraze 41 osoba je umrla, izvijestio je Stožer civilne zaštite RH. Situacija je posebno teška u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović izvijestio je o teškoj situaciji u bolnici.  
"Broj bolesnika povećava se. Danas ih je 134, među njima je 38 na respiratoru. Njih 32 pozitivno je na COVID, a šestero više nije, ali još boluju od upale pluća nakon infekcije. Nikada nismo imali toliko mnogo bolesnika i nikada nismo imali toliko teških bolesnika", kazao je Meštrović. "Svi danas hospitalizirani primaju kisik ili su na respiratoru. Važan je podatak da se broj ovih bolesnika s koronavirusom u deset dana udvostručio. Možemo samo očekivati daljnje ubrzano povećanje bolesnika, a osobito onih koji će morati biti liječeni na respiratoru", dodao je.


"Imamo dvije trudnice na intenzivnom liječenju", kazao je. "Od svih hospitaliziranih, 14 posto je cijepljenih, a od ovih na respiratoru je 12 posto cijepljenih", dodao je. Ravnatelj kaže da je prije u prvom i drugom valu bilo više ljudi s komorbiditetima i da je prosječna dob bila viša za devet godina. Sada su i mlađi i imaju manjih komorbiditeta. "Ovi cijepljeni, koji su na respiratoru, u pravilu su to oni koji imaju neke komorbiditete", naglasio je.   

Održan je sastanak Stručnog vijeća. Iz KBC-a Split kažu da se ide u hladni pogon i to već od sutra. "Hitni bolesnici i onkološki bolesnici bit će zbrinuti", kazao je Meštrović.  

"Imamo dovoljan broj kreveta, neće to biti poteškoća, možemo nabaviti i još respiratora, ali problem je osoblje", dodao je ravnatelj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?