Žepče

RAŽ s 25 kompanija na sajmu “Macfrut 2017.” u Italiji

24.05.2017.
u 10:10

Međunarodni sajam voća i povrća “Macfrut 2017.” koji je održan u Riminiju u Italiji okupio je i predstavnike iz 24 bh. kompanije među kojima i Razvojnu agenciju Žepče. Organizator odlaska bh. predstavnika bila je Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH - FIPA, koja je zajedno s ovogodišnjim organizatorom 34. međunarodnog sajma “Macfrut 2017.” omogućila kompanijama iz BiH upoznavanje s najnovijim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji i razmjeni iskustva i praksa s drugim proizvođačima. Bili su nazočni izlagači iz 40 zemalja svijeta s pet kontinenata. Sajam je održavan u osam paviljona na površini od 50.000 m2. Sajam “Macfrut” je poljoprivredni sajam, koji je specijaliziran za sve segmente u lancu opskrbe voćem i povrćem. Sajam je omogućio ne samo da ostvarimo poslovne kontakte već i da steknemo nova znanja o međunarodnim iskustvima i dostignućima u poljoprivrednoj proizvodnji, kažu u RAŽ-u koji je u ime žepačkih poljoprivrednih proizvođača predstavio ponudu i potražnju u voćarskoj i povrtlarskoj proizvodnji. Za 36 predstavnika iz 24 bh. kompanije koji su posjetili Rimini, sajam je bio uspješan jer su uspostavljeni kontakti s izlagačima na sajmu “Macfrut 2017.” Uz B2B sastanak, za sudionike sajma organizirane su demonstracije rada najmodernije poljoprivredne mehanizacije i logistička rješenja. Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su za dva dana obavili više od dvije stotine razgovora s talijanskim kompanijama. Talijanske kompanije su pokazale zanimanje za BiH i u idućem razdoblju se očekuje ostvarivanje konkretne suradnje između talijanskih i bh. kompanija. Predstavnici FIPA-e su tijekom sastanaka s talijanskim kompanijama prezentirali mogućnosti za ulaganje u poljoprivredni sektor BiH.
Izuzetno smo zadovoljni viđenim i onim što smo naučili na sajmu, a to je kvaliteta proizvoda iznad svega, pakiranje i dizajn neophodni za uspjeh proizvoda na EU tržištu. Moramo više raditi na uvezivanju i zajedničkoj ponudi jer svaki pojedinačni nastup bez količine nema šansu na velikom EU tržištu, mišljenja su predstavnici iz BiH koji su zadovoljni ostvarenim kontaktima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?