Zbog tisuću KM

Razbojnici presreli auto pa pucali u kćer poznatog poduzetnika

31.10.2020.
u 09:50

Ljubica Romanić, kći poznatog prijedorskog gospodarstvenika Željka Romanića, za dlaku je izbjegla tragediju kada su u četvrtak navečer na njen automobil zapucali nepoznati maskirani razbojnici koji su je napali dok se vraćala kući u Omarsku.

Kako saznaju "Nezavisne", djevojka, koja je sa sobom imala oko 1.000 maraka dnevnog prometa iz svog lokala, autom se vozila prema kući kada su je oko 23 sata na mračnom dijelu lokalnog puta u mjestu Niševići presrele tri maskirane i naoružane osobe koje su je pokušale zaustaviti.

Razbojnici su joj, kako saznaju "Nezavisne", postavili betonski blok na put, a kada je upalila duga svjetla, vidjela je naoružane i maskirane osobe.

Kako je rekao izvor, vidjevši da je u pitanju sačekuša, djevojka je dodala gas kako bi pobjegla, a za njom su razbojnici zapucali, te pogodili zadnji dio vozila, a jedan metak je završio u sjedalu.

Na svu sreću, ona nije ozlijeđena i uspjela je pobjeći napadačima.

Željko Romanić, otac napadnute djevojke, rekao je za "Nezavisne" da je u pitanju pokušaj ubojstva jer joj je metak išao izravno u leđa, ali se zaustavio u sjedalu.

"Ona je skroz izgubljena od šoka, na sreću nije ozlijeđena. Nismo imali nikakve prijetnje. Ne znam koji bi mogao biti motiv osim da se otme to nešto novca. Kod sebe je imala oko 1.000 KM", rekao je Romanić, koji je inače vlasnik poznate firme "Peti neplan" iz Omarske.

Ističe da je njegova kći napadnuta na dijelu puta gdje nema rasvjete te da je, na sreću, pobjegla i preplašena ga pozvala.

"Pozvali smo policiju, koja je  odmah  došla i zahvalan sam im na brzoj reakciji", rekao je Romanić, dodajući da se nada da će slučaj brzo biti rasvijetljen i pronađeni napadači na njegovu kćer.

Podsjetio je da je njemu i njegovoj obitelji prije sedam godina prijećeno kada je Davor Kondić pokušao iznuditi 75.000 maraka prijeteći mu čak i otmicom unuka.

 

Radi se na pronalasku izvršitelja ovog kaznenog djela.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?